En Sıcak Konular

BBP'ye siyasi operasyon iddiası...

11 Ekim 2011 11:41 tsi
Şüpheli bir kazayla hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun lideri olduğu BBP'yle ilgili yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Aksiyon dergisi, ölümü üzerindeki sır perdesi henüz aralanamayan BBP lideri Muhsin Yazcıoğlu'nun partisi üzerinden yapılmak istenen siyaseti dizayn etme girişimlerini sayfalarına taşıdı. 2007 seçimleri öncesinde bir taraftan darbe planları yapılırken diğer taraftan siyasetin yeniden şekillendirilmek istendiği yönündeki iddiaların masaya yatırıldığı dosya haberde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.


Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşanan süreçte demokrasiden yana tavır koyduğunu açıklayan Destici, AK Parti'nin önünü kesmek için bir dizi mühendislik çalışları yapıldığını belirtti.
Destici, "Bir taraftan CHP'yi güçlendirir, MHP'yi diri tutarken, diğer taraftan da bir çatı partisinin Meclis'e girmesi hesapları yapıldı. Madem AK Parti'nin iktidar olmasını engelleyemiyoruz, ne yapmamız lazım? Üçüncü bir ayak Meclis'e sokulmalı ki bu iktidar engellensin." değerlendirmesini yaptı. Mustafa Destici röportajında Aksiyon'un sorularını şöyle cevaplandırdı:



-BBP siyasi operasyona maruz kaldı mı?
-2007 seçimi öncesi partiye çok katılımlar olmuştu. Kamuoyunun yadırgadığı kişiler de vardı. Bunlar partiyi diğerleri ile özellikle DYP ile ittifak yaptırmak istedi. 'Genç Parti ile yapalım' diyenler bile oldu. Başkan bu süreci okuyup bağımsız aday olarak girdi.


-Neden? Yapılmak istenen neydi?
-Mevcut iktidara bir alternatif aranıyordu. AK Parti'den kurtulmanın yolu belli yapılar oluşturmaktan geçiyordu. Bir taraftan CHP'yi güçlendirir, MHP'yi diri tutarken, diğer taraftan da bir çatı partisinin Meclis'e girmesi hesapları yapıldı. Madem AK Parti'nin iktidar olmasını engelleyemiyoruz, ne yapmamız lazım? Üçüncü bir ayak Meclis'e sokulmalı ki bu iktidar engellensin. Birileri darbe planı yaparken birileri de siyaseten 'bunun önünü nasıl keseriz' hesapları yaptı. Genel Başkan bunu görüp tek başına aday olunca sonradan gelenlerin tamamı partiden ayrıldı, hatta suçlayıcı bir şekilde tefrikalar yayımlayarak ayrıldılar. Onların hepsi gitti. Başkan bağımsız seçildi geldi.


-Bütün bunların arkasında cumhurbaşkanlığı seçimleri mi vardı?
-Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtirmek istemiyorlardı. 367'yi ortaya attılar. Abdullah Bey destek turlarına çıktığında, kendisini genel başkanımız Yazıcıoğlu ile birlikte ağırladık Meclis'te. Muhsin Bey bu süreçte şahsiyetli davrandı, dik bir duruş sergiledi. "Hemen size desteğimi açıklayayım." dedi. Gül, "Ben tek oyunuza talip değilim, sizin topyekûn ülkeye yayılmış desteğinize talibim." deyince hafta sonu kurultayda delegelerin de desteğini alarak açıklamasını yaptı. İlk yaptığımız toplantıda da dedi ki, "Partiye katılımlarla gördük ki olmuyor, biz kendi arkadaşlarımızla yürüyeceğiz bundan böyle. Tarlayı kiminle sürersem onunla biçeceğim.


Destici bir soru üzerine, "Türkiye'de her yapının içine sızmalar var, her yapının içinde devletin görevlisi, MİT'in elemanı var, başka istihbarat örgütlerinin sokmaya çalıştığı veya soktuğu insanlar var." diyor.
"Muhsin Yazıcıoğlu neden hedefteydi" başlığıyla ele alınan konunun tam metni Aksiyon dergisinin son sayısında yer alıyor.
CİHAN



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,765 µs