En Sıcak Konular

Mısır ordusu, İsrail sınırında...

11 Ekim 2011 10:52 tsi
Mısır ordusu, İsrail sınırında... Mısır ordusunun 1979 yılında bu yana, ilk defa İsrail sınırının 10 kilometre batısına bir tabur asker yerleştirdiği bildirildi.

Mısır ordusu 1979'dan bu yana ilk defa İsrail sınırına 10 kilometre uzaklıkta
 
Mısır ordusunun İsrail ile Mısır arasında 1979 yılında imzalanan Camp David Anlaşması'ndan bu yana, ilk defa İsrail sınırının 10 kilometre batısına bir tabur asker yerleştirdiği bildirildi.
 
Mısır'da yayımlanan bağımsız El Düstur Gazetesi'nin haberine göre, Mısır ordusuna bağlı bir tabur asker, Mısır İsrail sınırında bulunan Taba kenti yakınlarına yerleştirildi.
 
İsrail sınırına 10 kilometre uzaklığa yerleştirilen askerlerin, Sina'nın bazı kentlerine daha önceden konuşlandırılan askeri birlikler ile birlikte terörle mücadele operasyonları yapacakları kaydedildi.
 
Mısır askerlerinin Taba yakınlarında yerleştiği bölgenin, 1979 yılından bu yana Mısır ordusunun İsrail sınırına en fazla yaklaştığı mesafe olarak kabul edildiği belirtildi.
 
Camp David Anlaşması'na göre, Mısır İsrail sınırında bulunan Sina Yarımadası'nın, askerden arındırılmış olması gerekiyor.
 
Mübarek rejiminin halk ayaklanması sonucunda yıkılmasının ardından terör grupları Sina'daki otorite boşluğunu fırsat bilerek bölgeye yerleşmek istemişlerdi.
 
İsrail'in izni ile bölgedeki Ariş ve Refah kenti çevresinde konumlandırılan Mısır ordusuna bağlı 1000 asker ve polis terör gruplarına karşın halen "Kartal" isimli bir operasyon yürütüyor.
 
İsrailli yetkililer, Sina Yarımadası'nda otorite boşluğu bulunduğunu ve bazı örgütlerin İsrail'e saldırı için bölgeyi kullandığını iddia ediyorlar.
 
Vatandaşlarını Sina Yarımadası'na gitmemeleri konusunda uyaran İsrail, daha önce bölgeye gidenlerin bir an önce Sina'dan ayrılmaları yönünde uyarıda bulundu.
 
İsrailli yetkililer bölgeden İsrail'e saldırı düzenleneceğine ilişkin çok sayıda ihbar aldıklarını savunuyorlar.
 
Mısır'da öldürülen göstericilerin cenaze törenine binlerce kişi katıldı
 
Mısır'da toplam 25 kişinin ölümüne yol açan çatışmalarda öldürülen 17 göstericinin Kahire'deki Kıpti katedralinde dün akşam düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.
 
Özel ON TV televizyon kanalının görüntülerine göre, başkent Kahire'nin merkezinde cesetlere otopsinin yapıldığı Kıpti Hastanesi'nden binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle alınan 17 cenaze, Abbasiye semtinde bulunan katedrale getirildi.
 
Her birinde kurbanların isimleri bulunan ve üzerleri haç biçimli çiçeklerle bezeli tabutlar, tören için katedralin içine yerleştirildi.
 
Duanın sonunda çok sayıda kişi toprağa verilmek üzere taşınan tabutlara gözyaşları içinde dokunmak için birbirini ezdi.
 
Otopsiye katılan adli tabiplerden Mecid Louis El Nimr, ON TV kanalına yaptığı açıklamada, 17 cesetten 10'unu askeri araçların ezdiğini söyleyerek, 1997'deki Luksor saldırılarından sonra bile bu kadar hırpalanmış ceset görmediğini ifade etti.
 
AA


Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs