En Sıcak Konular

Bu 110 siteden alışveriş yapanlar yandı

10 Ekim 2011 16:44 tsi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca geçtiğimiz haziran ayı başında başlatılan operasyon sonuçlandı. Bu 110 siteden alışveriş yapanlar yandı

Türkiye'de 5 ilde yapılan operasyonlarda, internetten satış yapan sitelerin kopyalarıyla organize bir şekilde dolandırıcılık yapan 20 kişilik şebeke yakalandı.

İnternet yer sağlayıcı bir firmanın ihbarı ile başlatılan operasyon İstanbul, Çorum, Kırıkkale, Malatya ve Manisa illerinde 11 adreste gerçekleştirdi. Baskınlarda Abdülkadir S.'nin liderliğini yaptığı toplam 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında üniversite mezunubilgisayaruzmanlarının da bulunduğu öğrenildi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ile çalıntıkredikartı bilgilerinin bulunduğu hard diskler ele geçirildi.

110 SAHTE ALIŞVERİŞ SİTESİ YAPMIŞLAR

Jandarma Ekipleri, şebekeyle ilgili yaptıkları soruşturmada zanlıların çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebekenin sanalalışverişyapılan sitelerin benzerlerini yaparak, mağdurların bu sitelere giriş yapmasını sağladıkları, daha sonra da dolandırdıklarını belirledi.

840 BİN TL'LİK DOLANDIRICILIK

Kendisini gerçek sitede olduğunu zanneden kişilerin, bilgisayar üzerinden girdikleri kredi kartı bilgilerini alan zanlıların, bu bilgilerle başka sitelerde alışveriş yaptıkları öğrenildi. Zanlıların bu yöntemle şu ana kadar 872 kişiden 840 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

MAĞDUR SAYISI ARTABİLİR

Sahte 110 alışveriş sitesi açtıkları belirlenen zanlılardan ele geçirilen bilgisayarların incelemesinin sürdüğü, mağdur sayısının artabileceği belirtildi.

KART ŞİFENİZİ YA DA ANNE KIZLIK SOYARINI VERMEYİN

Öte yandaninternetüzerinde alışveriş yaparken vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.

Yetkililer özelikle internet sitelerinden alışveriş yapılırken anne kızlık soyadı yada kredi kartı şifresinin kesinlikle verilmemesini, bu bilgilerin yasal olarak çalışan alışveriş sitelerinde kesinlikle istenmediğini söylediler.

20 KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarma tarafından haklarında organize bir şekilde bilişim suçu işlemek iddiasıyla işlem yapılan 20 kişilik çete çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yetkililer, şebeke üyesi iki kişinin daha yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.



Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs