En Sıcak Konular

Antalya'da sel felaketi: 1 olü 5 kayıp

10 Ekim 2011 16:06 tsi
Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü’nde dün geceden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle 6 kişi kayıp. Kayıplardan birinin cesedine ulaşılırken, 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Antalya'da 1000 dekar al

Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesi’ne bağlı Gebiz Beldesi’nin Haskızılören Köyü’nde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı 3 köprü yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Bölgedeki kayıp vatandaşların bulunması için arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. 

KAYIPLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ 

Antalya’nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde kaybolan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Haber alınamayan kişilerin Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik olduğu açıklandı.

KAYIPLARDAN 1’İNİN CESEDİNE ULAŞILDI 

Antalya’nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde aşırı yağış nedeniyle kaybolan 6 kişiden Ayşe Beşbaş’ın cesedi bulundu. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Beşbaş’ın cesedinin Haskızılören Köyü’nde bulunduğunu, diğer kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ayşe Beşbaş’ın kayıp olanlardan Fatma ve Hulusi Kutlu’nun kızı olduğunu, İstanbul’dan anne ve babasının ziyaretine geldiği belirtildi.

MANİSA'DA DA CAN ALDI

Manisa Gördes'te 1 kişi öldü, enkaz altındakilere ulaşılmaya çalışılıyor

HAVADAN GIDA KOLİLERİ

Gebiz Orman İşletme Şefliği’nin bahçesinden havalanan orman helikopterleri, köprülerin yıkımı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere havadan gıda kolileri atıyor.

SEL DENİZLİ’DE CAN ALDI

Denizli’de de şiddetli yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde oluşan sel sularına kapılan 60 yaşındaki Sıdıka Gümüş yaşamını yitirdi.

Sağanak yağmur Ege ve Akdeniz’deki birçok ilde olduğu gibi Denizli’de yaşamı felç etti. Yağış, özellikle Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu. Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde dere yatağı aşırı yağış sonucu taştı. Ahırını sel sularının doldurduğu gören Sıdıka Gümüş, 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi. Bu sırada sel suları ahırı doldurdu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp can verirken, 4 ineği de telef oldu. Köyde bazı evler de sel sularından etkilenerek hasar gördü.

Tavas İlçesi’nin Ebecik Köyü’nde de çoban Bayram Albaş’a ait 20 küçükbaş hayvan dere yatağından taşan sel sularına kapılarak telef oldu.

Kale İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü’nde ise bir süt toplama merkezi ile akaryakıt istasyonunda sel nedeniyle hasar oluştu. Demirciler Köyü’nde ise bir hidroelektrik santralinde hasar meydana geldi.

37 YILLIK REKOR KIRILDI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde havalimanı bölgesine metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın hızının da saat 21.42’de 78 kilometre olarak ölçüldüğünü söyledi. Duman, "25 Şubat 1974 yılında bölgeye 232 kilogram yağış düşmüştü, yani 37 yıl sonra 24 saatte bu kadar yağış düştü" dedi. Bu rakamların "Rekor değer" olduğunu belirten Bölge Müdürü Duman, Antalya kent merkezine 36 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın ise 76 kilometreyi bulduğunu belirtti. Duman, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bugün ve yarın da devam edeceğini söyledi.

PAMUK VE NARENCİYE ÜRÜNLER

Şiddetli yağış, fırtına yüzünden kentte bugün okullar tatil edilirken, şehrin birçok bölgesinde tarım arazileri zarar gördü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, hasatı başlayan pamuk ve narenciye ürünleri ile yeni dikimi yapılan seralarda zok ciddi zararlar oluştuğunu, ancak henüz net zararın ortaya çıkarılamadığını, hasar tespit çalışmalarının il genelinde sürdürüldüğünü söyledi. Erçin, özellikle Aksu’nun Güloluk, Solak bölgelerindeki tarım arazilerinin etkilendiği vurguladı.

HAVALİMANI TRAFİĞİ NORMALE DÖNÜYOR

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına yüzünden 60’ın üzerinde uçuş trafiğinin etkilendiği Antalya Havalimanı’nda uçuşlar bugün sabahtan itibaren normale dönmeye başladı. Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, uçuşların sabah saatlerinden itibaren normale döndüğünü ve iptal edilen uçuşların yoğun bir şekilde yapılmaya başlandığını söylendi. Vali Yardımcısı Yavuz, "Bu süreç içerisinde mahsur kalan yolcuların yemek ve dinlenme ihtiyaçları yüklenici firmalar tarafından giderildi" dedi.

"KENT İÇİNDE BÜYÜK OLUMSUZLUK YOK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kent merkezinde dünden bu yana etkili olan yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyük bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, fırtınanın hızının saatte 80 kilometreye ulaştığını vurgulayarak, ''Kent içinde bana ulaşan çok büyük bir olumsuzluk yok. Aksu'da olumsuzluklar var. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bu konuda her zaman olduğu gibi çok hızlı şekilde ulaşıyorlar'' dedi.

Hava şartlarının 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni etkilediğine de dikkati çeken Akaydın, ''Bunu bekliyorduk. Meteoroloji raporları gerçekten son yıllarda doğru tahminler yapıyor. Dün itibariyle kortejin ertelenebileceğini düşünmüştük. Nitekim öyle oldu. Sanatçılarımızla da konuşup, onların onayını aldıktan sonra bu hafta içinde başka bir gün yapmayı düşünüyoruz. Kesin bir tarih veremiyoruz'' diye konuştu.

Hava raporlarını takip ederek kortejle ilgili sürekli sanatçılarla görüştüklerini belirten Akaydın, hava muhalefeti devam ederse kortejin yapılamayacağını kaydetti.

Festival kortejini bu yıl ilk kez Burdur'da da yapmayı planladıklarını anlatan Akaydın, bunun da hava şartlarına göre ertelenebileceğini ya da iptal edileceğini bildirdi.

ajasnlar



Bu haber 1,153 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs