En Sıcak Konular

İşte Fatih Terim büyük planı

10 Ekim 2011 10:33 tsi
Teknik Direktör Fatih Terim'in hazırlık döneminde yaptığı başarılı planlamalar sayesinde Galatasaray, uyum sorununu kolay aştı.

Son yıllardaki başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Sarı-Kırmızılılar, 5 maçta aldığı 10 puanla şimdiden şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oldu.

Galatasaray'ı yeniden yapılandırmak için kolları sıvayan Teknik Direktör Fatih Terim'in sezon başında yaptığı planlar adeta tıkır tıkır işliyor. Son üç yılda başarısız sonuçlar alan Cim-Bom'un toparlanmasının zaman alacağını düşünen Sarı-Kırmızılı camia, ligin ilk 5 haftasında alınan 10 puanın mutluluğunu yaşıyor. 

Transfer döneminde büyük ölçüde kadroda revizyona giden Fatih Terim'i en çok takım içinde yaşanacak uyum sorunu düşündürüyordu. Tecrübeli teknik adam, özellikle ekibe yeni katılan kaleci Muslera, Melo, Ujfalusi, Eboue ve Riera'nın adaptasyon sürecini hızlı atlatması için büyük çaba sarf etti. Bu konuda yardımcısı Ümit Davala ve kaleci antrenörü Taffarel'i devreye sokan Terim, hatta Milli Takım'dan talebesi olan Colin Kazım'dan da yeni oyuncularla yakından ilgilenmesi için yardım istedi. 

Taffarel, kaleci Muslera'nın yanı sıra vatandaşı Felipe Melo'nun takıma uyum sürecini hızlandırırken Kazım da Brezilyalı eşi sebebiyle Melo ve Riera'nın yanı sıra aynı dili konuştuğu Eboue ile de sıcak ilişkiler kurdu. Sarı-Kırmızılı takımda üç yıldır forma giyen Milan Baros sayesinde Çek futbolcu Ujfalusi, yeni takımında hiç yabancılık çekmedi. Yabancıların yanında yerlilerden Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam gibi oyuncular da takımla hemen bütünleşince uyum sorunu kolay aşıldı. 

Buna karşılık Terim, ligin ilk 5 haftasında kaybedilen 5 puanın ana sebeplerinden biri olarak liglerin ertelenmesini görüyor. İnter ve Liverpool ile oynanan hazırlık maçlarının ardından lige hazır hale gelen G.Saray'da liglerin ertelenmesi deneyimli hocanın tüm planlarını bozdu. Ancak ligin yeni tarihine göre oyuncularının kondisyon planlamasını yeniden yapan Terim, Sarı-Kırmızılı takımın üst üste galibiyetler almasını sağladı. 

GALATASARAY 13 EKSİK FUTBOLCUYLA ÇALIŞTI 

Galatasaray, ligin 6. haftasında Bursaspor ile Türk Telekom Arena'da oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde Florya Tesisleri'nde yapılan çalışmaya milli takım kamplarında yer alan 13 futbolcu katılmadı. Pas çalışmasıyla başlayan antrenmanın daha sonra dar alanda çift kale maç ve kondisyon antrenmanıyla tamamlandığı açıklandı.


Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs