En Sıcak Konular

Daum'dan bomba şike açıklaması

10 Ekim 2011 10:15 tsi
Alman teknik direktör Christoph Daum, Türk futboluna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki şike skandalını değerlendiren Daum, bunun Türk futbolu için bir yeniden yapılanma şansı olduğunu söyledi. Daum, uygun şartlar olursa Türkiye'de yeniden çalışmak istediğini de belirtti. Türkiye-Almanya maçına da değinen Daum, Türk Milli Takımı'nın forvet sorunu yaşadığına dikkat çekti.

Almanya'nın Köln kentinde devam eden dünyanın en büyük gıda Fuarı ANUGA'da bir firmanın standını ziyaret eden teknik direktör Christoph Daum, Türk futboluna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki şike skandalını değerlendiren Daum, bunun Türk futbolu için bir yeniden yapılanma şansı olduğunu söyledi. Christoph Daum, şike skandalı sürecinden Türk futbolunun güçlenerek çıkacağını ifade etti. Ayrıca Türkiye'de yeniden çalışmak istediğini belirten Daum, Türklerin kendisini yarı Türk olarak gördüğünü dile getirdi. Türkiye-Almanya maçı hakkında değerlendirmeler yapan teknik adam, Türkiye'nin gruptan çıkacağına inandığını açıkladı. Teknik Direktör Daum, Türk Milli Takımı'nın forvet sorunu yaşadığına da dikkat çekti.

ŞİKE SKANDALINDAN DERS ALINMALI

Alman Teknik Direktör Daum Türk futbolundaki şike skandalı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı

Türkiye'de yaşanan şike skandalı başka ülkelerde de yaşandı. Yaşanan ülkelerin kendileri için yeniden yapılanma fırsatı oluştu. Bu şans şu anda Türkiye için de geçerli. Soruşturmalar devam ettiği için şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Türk futbolunu tutku ile takip eden taraftarların çok sancılı bir süreç geçirdikleri ne yazık ki gerçek. Soruşturmaların bir an önce bitmesini diliyorum. Tutuklu veya hakkında soruşturma olanların da bir an önce huzura kavuşmalarını diliyorum. Ayrıca Türk futbolunun tıpkı bunları yaşamış ülkeler gibi bu olaydan dersini çıkarmış bir şekilde bir an önce sıyrılmasını umuyorum. Sanırım yeni düzenin oturması bir kaç yıl sürer. Türk futbolu bu süreci tamamlayınca hiç olmadığı kadar güçlü geri dönecektir. Türk futbolu adına büyük bir fırsat olduğuna eminim.

TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM

Basın toplantısında Türkçe, Türkiye benim ikinci vatanım diyen Christoph Daum Türkiye özlemini şöyle dile getirdi

Türkiye ve Türkler ile artık içselleştirilmiş bir bağımız var. Her zaman için Türkiye'de yaşamayı ve çalışmayı düşünebilirim. Sadece doğru etkenlerin birleşmesi ve uygun şartların buluşması gerekiyor. Fenerbahçe'de kalmayı çok isterdim. Ancak şartlar elverişli değildi. Diğer takımlar da sezon öncesinde tekliflerde bulundular. Onlara geçirdiğim kanser hastalığından ötürü ret cevabı vermek zorunda kaldım. Ancak şu anda sağlığıma kavuşmuş vaziyetteyim. Türk futbolunun seyrini yakından takip ediyorum. Uygun şartlar oluştuğunda Türkiye'ye gitmeyi düşünmüyor değilim. Ben sadece Beşiktaş'ı veya Fenerbahçe'yi temsil etmiyorum. Tüm Türkiye için varım. Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor ve Eskişehirspor'un yöneticileriyle de yakın ilişkilerim var. Beni sevmelerinin sebebi beni yarı Türk saymaları. Kendi açımdan mümkün olduğu kadar Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bu görevimi spor dışında faaliyetlerde de yapmaya gayret ediyorum.

EVİNDE KONTRA ATAKTAN GOL YENİR Mİ

Türkiye ile Almanya arasında oynanan milli maça da değinen Daum, Türk Milli Takımı'nın gruptan çıkacağına inanıyorum. Play-Off'lara kalsalar da Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarına eminim. Türkiye-Almanya maçında Türkler iyi bir ilk yarı oynadı. Hamit ilk pozisyonda golü atsaydı maç çok farklı bir renge bürünürdü. Ancak Alman kaleci Neuer'i kurtarışından ötürü tebrik etmek lazım. Türk Milli Takımı öne geçseydi maçı bırakmazdı. Yenilen hatalı golden sonra Türkler moral olarak çöktüler. Almanlar ise daha çok özgüvene kavuştular. Yapılan değişiklikler de Türk Milli Takımı'nda etkisiz kaldı. Alman Milli Takımı'nın ikinci yarıda oynadığı futbol maçtan galip ayrılmaya haklarının olduğunu gösterdi. Türklerin en büyük sorunu bitirici bir forvetlerinin olmaması. Zaten az olan pozisyonları etkili değerlendirebilen bir oyuncuya ihtiyaçları var. En azından etkili forvetleri olmayan takımın defansının iyi olması lazım. Geride olan bir takım olarak atağa kalktığı zaman Almanların ağına yakalandılar. Evinde kontra ataktan gol yemek de ne demek Bu, kabul edilebilir bir şey değil diye konuştu.


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs