En Sıcak Konular

SP'den AKP'den tasfiye edilenlere davet

6 Haziran 2007 16:21 tsi
SP'den AKP'den tasfiye edilenlere davet Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek’in yaptığı basın toplantısında AKP'nin kendisini bugünlere taşıyanlara sırt çevirdiğini söyledi ve tasfiye edilenleri partisine çağırdı.

"22 Temmuz 2007 Seçimleri, ülkemiz için hayli ilginç sonuçlar ortaya koyacaktır. Önümüzdeki yılların sonuçları, şimdiden hazırlanmaktadır" diyen  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, 4,5 Yıllık AKP iktidarının ortaya koyduğu sonucun sonuçsuzluk olduğunu savunduğu.

Düzenlediği basın toplantısında; "Kural tanımaz anlayış, ben bilirim, dış politikada teslimiyetçi, tokalaşma yerine inatlaşma, AKP Hükümetinin en belirgin özellikleridir" diyen Yülek iktidara yüklenerek, "Buradan özellikle altını çizmek istediğimiz konu ise şudur;2002’de AKP ‘yi iktidara getiren, 2004 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlıklarını kazanmaları sağlayan Millet ile AKP, bugün ters düşmüştür" şeklinde konuştu.

AKP 2002 seçimlerinde yenilik, değişim diye ana koldan yani, Milli Görüşten ayrıldiğini savunan Yülek, "Ayrımız gayrımız yoktur diyerek Milletten oy almıştır. Adaylarının yüzde 80’ini Milli Görüş çizgisinde yani, Milletin ta kendisinden belirlemiştir. AKP daha sonra yaptığı icraatlarla bırakın yeniliği ve değişimi, başka bir şeye dönüşmüştür. Milli Görüş anlayışından çıkarak sağcı, statükocu, AB’ci, ABD’ci ve IMF’ci ne manaya geldiği bilinmeyen, Muhafazakâr Demokrat kimliğine bürünmeye çalışmış, sonuçta da, sosyolojik bir taban oluşturamamıştır. Nitekim şimdi ilan ettiği adaylarla da ne olacağı belli olmayan bir yöne doğru yol almaya başlamıştır. Milli Görüşten gelen bütün Milletvekillerini tasfiye etmiştir" dedi. 

SAADET PARTİSİ’NDEN AÇIK DAVET

"Biz bu tasfiye edilen arkadaşlar ile yıllarca beraber çalıştık. İçlerinde fevkalade lika yatlı pek çok kimseler vardır" diyen Yülek, AKP'den tasfiye edilenlere açık çağrı yaptı ve "O arkadaşlar bu değişim rüzgârına kendilerini kaptırmış, bu partiye sahip olarak, davamızı gerçekleştiririz demişlerdir. Ama durumun öyle olmadığını bu arkadaşlar ve Milletimiz şimdi anlamışlardır. Yıllarca Genel Başkan ile beraber yürüdükleri yollar ayrılmış, beraber ıslanacakları yağmurlar yağmaz olmuştur. Tayip bey artık o eski meşhur şarkıyı söyleyemeyecektir.  Şimdi buradan Saadet Partisi adına, Milli Görüş adına tüm eski arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sesleniyorum. Geçmişte yaşadığımız ayrılıkları, küskünlükleri, dargınlıkları unutalım. Geliniz o yollarda beraber yürüyelim, yağan yağmurlarda beraber ıslanalım. Mücadelesini verdiğimiz yeniden büyük Türkiye’yi ve yeni bir Dünya düzenini kurmaya, kaldığımız yerden devam edelim" dedi.

Yülek sözlerini şöyle noktaladı: "Buradan Milletimize de bir çağrıda bulunuyorum. Adayların ilanı ile kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmaz olmuş, sağdaki sola, soldaki sağa gitmiş ve Türkiye’de değerleri ve makeddesleri yozlaştırılmıştır. Milletvekili olayımda hangi partiden olursam olayım diyen kadrolar ile Türkiye yönetilemez. Bunların hepsinin ortak tarafı AB’ci, ABD’ci ve IMF’ci olmalarıdır. İşbirlikçi olmaktan hayır gelmez. Çare Milli, yaygın, süratli sanayileşmeyi öngören, önce Ahlak ve Maneviyat diyen, Milli Görüş’ün temsilcisi olan Saadet Partisi’nde toplanmaktır"

haber7

 

 



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs