En Sıcak Konular

Şehitler bugün toprağa veriliyor

6 Haziran 2007 15:01 tsi
Şehitler bugün toprağa veriliyor Tunceli'nin Pülümür ilçesinde jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan 7 askerin cenazeleri dün Elazığ'dan memleketlerine uğurlandı. Şehit erler için bugün 4 ilde törenler düzenleniyor. Törenlere matem ve öfke hakim. Törenlerin ardından şehit

Şırnak:
Şehit erlerden Burhan Yalçın, memleketi Şırnak'ta, Geylani camisinde düzenlenen törenin ardından dün gece toprağa verildi.
 
Törene katılan vatandaşlar sık sık, "Şırnak PKK'ya mezar olacak", "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.
 
İzmir:
Şehitler İlhan Sağlam ve Erdem Erkaçtı için de İzmir'de tören düzenleniyor.
 
Jandarma er İlhan Sağlam'ın cenazesi, Hatay Mevkii Askeri Hastanesi'nden Kemalpaşa ilçesindeki Kübra Hatun Camii'ne getirildi.

Caminin önünde toplanan, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Türk milleti burada, Apo nerede", "Şehidim, hakkını helal et bize", "Ordu millet omuz omuza", "Hepimiz Türküz, hepimiz İlhan'ız", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "En büyük asker bizim asker" diye slogan attı.
 
Törene Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Ergut, Belediye Başkanı Yakup Karaca, CHP'li bazı milletvekilleri ile eski CHP İzmir İl Başkanı vemilletvekili adayı Ekrem Bulgun katıldı.
 
Şehit Erdem Erkaçtı'nın, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde askerlik yapan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da dün İzmir'e gitti.
 
Erkaçtı'nın büyük ağabeyi Beytullah Erkaçtı kardeşi Erden Erkaçtı'nın kendi isteği üzerine Tunceli'de kaldığını kaydederek, "Bir kardeş doğuda askerlik yaparken, diğeri batıda yapabilir' demişlerdi ama kardeşim 'İkizimle aynı yerde askerlik yapmak istiyorum' diyerek Tunceli'de kaldı" dedi.

Kentin Bayındır ilçesinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi de PKK'yı protesto etti.

Tokat:
Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21) cenazesi, Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak, toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi Gece Turhal Devlet Hastanesi morgunda bekletilen şehit Güngör'ün cenazesi, babası Rıza, annesi Yadigar, eşi Yeter Güngör ve yakınları tarafından buradan alındı.
 
Şehidin fenalık geçiren eşi Yeter Güngör ile bazı yakınlarına sağlıkekipleri müdahale etti. Şehit Güngör'ün Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, kortej eşliğinde ilçe merkezinden geçirildi.
 
Ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde, bir araçtaki vatandaşlar "Bayrak kanımız, Cumhuriyet canımız", "Asker nerede, biz oradayız" yazılı pankartlar taşıdılar.
 
Şehit er Güngör'ün cenazesi, daha sonra, toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.

İstanbul:
Şehit Emrah Kayadelen için ise İstanbul Selimiye'de tören düzenleniyor.
 
Amasya:
Şehit Eraslan Güngör için Amasya'da tören düzenleniyor.
 
Kayseri:
Şehit Jandarma Er EyüpYabangülü'nün cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.
 
Alamettin Camisi'nin önünde düzenlenen törene, ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.
 
Oğullarının tabutuna sarılarak ağlayan baba Zeki Yabangülü, anne Hatice Yabangülü, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Nişanlısı Ayşe Bekar da şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.
 
Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, namazın kılınmasınınardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Balıkesir:
Şehit Mustafa Aslan için Balıkesir'de tören düzenleniyor.
 
Bölge abluka altında

Bu arada, PKK'lılar jandarma karakoluna girmek için gasp ettikleri aracın sahibi Mehmet Çalışkan'ı serbest bıraktı. Jandarma Çalışkan'ın ifadesini alıyor.
 
4 Haziran'da öğle saatlerinde Kocatepe köyü jandarma karakoluna ekmek taşıyan aracı gasp eden teröristlerden biri karakola girdikten sonra el bombası atıp askerlere ateş açmış, Nizamiye dışında kalan diğer terörist de uzun namlulu silahla nöbet tutan askerleri hedef almıştı.
 
Saldırıda, Eraslan Güngör, Burhan Yalçın , Eyüp Yabangülü, Mustafa Aslan, Emrah Kayadelen, İlhan Sağlam, Erdem Erkaçtı şehit oldu. Çıkan çatışmada 1 örgüt üyesi öldürüldü. Diğeri yaralı olarak kaçtı.
 
Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyona Ankara'dan gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı uzman ekip de katılıyor.
 
Saldırıda aralanan 7 askerin tedavisi de sürüyor.

CNNTurk



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,800 µs