En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na demokrasi dersi

8 Ekim 2011 08:28 tsi
Kılıçdaroğlu'na demokrasi dersi Nobel Barış ödüllü Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Ahtisaari, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti demokrasiyi geriletti' eleştirisine "Arap dünyası için demokrasi isteyen hükümet kendi ülkesinde niye geriletsin' karşılığını verdi.

Finlandiya eski Cumhurbaşkanı 2008'de Nobel Barış ödülü alan ve Açık Toplum Vakfı Başkanı Martti Ahtısaari kendisine AK PArti hükümetini şikayyet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na demokrasi dersi verdi. AHtisaarı Türkiye ziyaretinde görüştüğü CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de demokrasinin geriletilmek istendiği eleştirilerine karşılık, AKParti Hükümeti'nin Arap ülkelerinde demokrasiyi yaymak istediğine dikkat çektiği ortaya çıktı.

Ahtisaari Kılıçdaroğlu'na, "O ülkelerde demokrasiyi yaymak isteyen hükümet kendi ülkesinde demokrasinin gerilemesinden nasıl yana olabilir?" sorusunu yöneltti. Ankara'da siyasi partilerle temasları kapsamında Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret eden Ahtısaari'nin, hükümetin demokrasi konusundaki tavrına ilişkin tespit ve sorularının Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktığı öğrenildi. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan'ın köşesinde yazdığı bilgiye göre Ahtısaari Kılıçdaroğlu'na Türkiye'deki demokratik gelişmelerle ilgili ne düşündüğünü sordu.

Anayasa özgürlükleri genişletti

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de demokrasi, basın ve ifade özgürlüğünde ciddi gerileme yaşandığını savunan Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteci ve milletvekillerinin durumunu gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu'nun demokraside gerileme tespitine karşılık Ahtısaari'nin de, "Peki bu hükümetin demokrasiyi gerilettiğini söylüyorsunuz. Demokraside bu kadar gerileten hükümet, özgürlükleri genişleten bir anayasayı kabul eder mi?" sorusu ile karşılık verdiği öğrenildi.

Özgür anayasaya destek veririz

Doğan yazısında Ahtisaari'nin bu sorusu üzerine şaşıran CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da Finlandiyali siyaset adamına "Bizim ortaya koyduğumuz ilkeler karşı çıkılması mümkün olmayan ilkeler. AKP hükümeti bu şekilde hareket etmiyor ama 'hukukun üstünlüğünü istemiyorum, yargı bağımsızlığına taraftar değilim' diyebilir mi? Öyle diyeceğini düşünmüyoruz. Bu şekilde biz özgür bir anayasa yapılmasına gayret edeceğiz" diye cevap verdiğini yazdı.

Hükümet Arap Baharı'na demokrasi desteği veriyor

AK PARTİ Hükümetinin demokrasiyi bütün Arap ülkelerine yaymak istediğini belirten Marti Ahtısaari'nin, "O ülkelerde demokrasiyi yaygın kılmak isteyen bir hükümet kendi ülkesinde demokrasinin gerilemesinden nasıl yana olabilir?" diye sordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu Ahtisaari'nin bu sorusuna CHP'nin ortaya koyduğu tavrı üzerinden yanıt verdi. Türkiye'de demokrasinin gerilememesi için CHP olarak gayret gösterdiklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, bu anlayışlarının yapılacak anayasaya da yansıması için çaba gösterdiklerini ifade etti.Görüşmede Ahtisaari'nin CHP'nin tavrını eleştirdiği öğrenildi.

Star



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs