En Sıcak Konular

Arınç: Dünya'ya umut Olan bir Türkiye var

7 Ekim 2011 18:04 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ekonomide, sanatta, sporda, bilimde, özetle her alanda gürül gürül gelişen, üreten, dünyaya yön veren ve dünya halklarına umut olan bir Türkiye var" dedi.

Protokol konuşmalarında hoşlanmadığı bir takdim şeklinin olduğunu belirten Arınç, "Sayın" ile başlayan konuşmaların sonunun gelmediği için çok kısa bir açılış konuşması yaptığını dile getirerek, "Bizim Cemil Çiçek Bey'in çok güzel bir sözü vardır. 'Sayınları saymakla bitmez' diye. Ama usulen tabii en yüksek konuktan başlayarak bazı arkadaşlarımızı ismen söylemek istedim" diye konuştu.

Açılış törenine konuk rektörlerin de katıldığını anımsatan Arınç, "Genç arkadaşlarımızı, özellikle ilk defa bu yıl Üniversite sıralarına oturacak değerli arkadaşlarımı kutluyoruz ve onları büyük fedakarlıkla yetiştiren fedakar anne ve babalarına, velilerine de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onları ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

Üniversitenin bundan sonra da Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasında büyük görevler üstleneceğini kaydeden Arınç, Erzurum'dan çok başarılı, siyasetçilerin, bakanların ve milletvekillerinin de yetiştirildiğini ifade ederek, "Onlardan birisi Sayın Bakanımızdır. Bu üniversitede öğrenimine başlamış, öğretim üyeliği yapmış ve şimdi de hükümetimizin en başarılı bakanlarından birisi olarak görev yapmaktadır" dedi.

Bugünlerin gelecek için altın fırsatlar sunduğunu bildiren Arınç, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en sıkıntılı dönemlerinde, Üniversite sıralarından geçmiş bir ağabeyiniz olarak, genç arkadaşlarıma şunları rahatlıkla söylemek istiyorum. Bugünleri, kendinizi dört duvar arasına kapatarak, internetin insanı yalnızlaştıran, dipsiz dehlizlerine mahkum ederek toplumdan, cemiyetten uzakta bir hayat yaşayarak, ya da faydasız uğraşlar peşinde koşan bir hercai gibi harcamayın."

Bugün gençlerin, geleceğe her zamankinden daha çok umutla bakmaları için pek çok sebeplerinin olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarıyla, bütün vatandaşlarıyla, gücünü toplayarak, birleştirerek, gelişme ve kalkınma yolunda büyük bir dinamizm süreci yaşadığını belirtti.

-"Artık kederli, mahzun, zayıf ve yalnız bir ülkeniz yok"-

Demokrasiyi, çok sesliği, huzuru, kardeşlik ve kalkınmayı Türkiye'nin her köşesinde görmenin mümkün olduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Türkiye, hem ağırlıklarından, hem de yanlış alışkanlıklarından kurtularak, adeta bir diriliş mevsimi yaşıyor. Artık bütün dünyada Türkiye konuşuluyor. Sadece çevremizdeki ülkelerde değil, başarılarımızdan Avrupa'nın bütün başkentlerinde gıptayla bahsediliyor. Modern Türkiye'nin attığı her adım, dünyanın her köşesinden ses getiriyor. Artık bir sanatçının dediği gibi kederli, mahzun, zayıf ve yalnız bir ülkeniz yok. Ekonomide, sanatta, sporda, bilimde, özetle her alanda gürül gürül gelişen, üreten, dünyaya yön veren ve dünya halklarına umut olan bir Türkiye var. Bundan dolayı sizler de Umutlu olmalısınız. ve bu büyük ülkenin yeniden tarih sahnesindeki etkin konumuna, kendisini iyi yetişmiş bireyler olarak katkı bulunmalısınız. Ülkemizin her yönüyle gurur duyacağı bir kentinde Erzurum'da üniversiteyi okumak ayrıcalığına sahipsiniz."

aa



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs