En Sıcak Konular

Şanlıurfa: Öğrenci sayısı 42 ilin nüfusunu aştı

7 Ekim 2011 17:18 tsi
Şanlıurfa'da son 10 yılda öğrenci sayısı iki katına çıktı. Yılda yaklaşık bin dersliğin yapıldığı Şanlıurfa'da, derslik ihtiyacı bir türlü kapanmıyor.

Her yıl yapılan derslik sayısının 2000 yılından önce yapılan toplam derslik sayısından fazla olduğu belirtildi. Şanlıurfa'da ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrenci sayısı 42 ilin nüfusunu aştı. Türkiye'nin 4'üncü büyük öğrenci potansiyeline sahip ili olan Şanlıurfa, öğrencileri sığdıracak okul bulamıyor. Her yıl bine yakın derslik yapıldığı belirtilen Şanlıurfa'da bir türlü derslik açığının kapatamadığı kaydedildi. Şanlıurfa'nın en büyük okulunun öğrenci mevcudu ise birçok ilçe nüfusundan büyük olduğu öğrenildi. 2000 yılına kadar Şanlıurfa'da sadece 630 dersliğin bulunduğunu hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin, son yıllarda yıllık yapılan derslik sayısının bu rakamları geçtiğini söyledi.

Şanlıurfa'da kurumlar arası dayanışma, işbirliği, koordinasyon ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapılan toplantıların ikincisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında yapılan toplantıda, şehrin artan öğrenci sayısına dikkat çekildi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen kahvaltıda kurum amirlerini bir araya getiren Vali Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'in, Şanlıurfa'nın eğitimdeki durumuna ilişkin sunumunu dinledi.

Hanifi Şahin, sunumunda, 1990 yılından 2000 yılına kadar toplam 630 dersliğin Şanlıurfa'da yapıldığını ancak şu an itibariyle her yıl 750 ile 1000 arasında yeni derslik yaptıklarını buna rağmen dersliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

2003 yılında 260 bin olan öğrenci sayısının şu an itibariyle 544 bine ulaştığını aktaran Hanifi Şahin, bu yüksek öğrenci oranın oluşturan öğrencileri en iyi şekilde yetiştirerek başarılı olmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

2014 yılında Şanlıurfa'nın eğitimde diğer illerle olan farkını kapanmasını ümit ettiklerini ifade eden Şahin, sıkıntıların giderilmesi için Vali Celalettin Güvenç'in önderliğinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Daire amirlerinin de görüşlerini belirttiği toplantı, Milli Eğitim Müdürü Şahin'in verdiği brifingle sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yapılan; kurumların çalışmalarıyla ilgili toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

cha



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,702 µs