En Sıcak Konular

'İsrail Hava Kuvvetleri'nde bir hareketlilik var'

7 Ekim 2011 15:09 tsi
'İsrail Hava Kuvvetleri'nde bir hareketlilik var'
Rum basını, İsrail hava kuvvetlerinin, özellikle Kıbrıs'ın güneyindeki deniz bölgesinde yoğun hareketlilik içerisinde bulunduğunu iddia etti...

Rum basını, İsrail hava kuvvetlerinin, dün Kıbrıs'ın güneyinde deniz bölgesinde yoğun hareketlilik içerisinde bulunduğunu yazdı. Ayrıca Türk tarafının da İsrail'in bu tavrına karşın Doğu Akdeniz'de gövde gösterisinde bulunacağını iddia etti.

Fileleftheros gazetesi "İsrail Savaş Uçakları Hakim... Türkler Önümüzdeki Hafta İçin Hazırlanıyorlar, Norveç Araştırma Gemisi Hareket Ediyor" başlıkları altında verdiği haberinde, İsrail'in bölgedeki hareketliliği bir yana, Türkiye tarafından kiralanan ve Ankara'nın sondaj çalışmaları yapmasının beklendiği bölgede, Baf-Limasol arasında hareket eden Norveç araştırma gemisinin de, gelişmelerin içinde bulunduğunu öne sürdü.

Gazete son 24 saat içerisinde bölgede, sondaj çalışmaları yapan platformun yakınlarında gözetlemelerde bulunan İsraillerin hakim olduğunu belirtti. Yine aynı gazete haberinin devamında Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarına yer verdi.

NORVEÇ GEMİLERİ

Öte yandan Politis gazetesi "Kalmak İçin Geldiler... Ankara Kazı Yapmakta Israrlı... Kıbrıslı Türkler Kıta Sahanlığı (Anlaşmasına) 'Hayır' Diyor" başlıklarıyla verdiği haberinde, Türkiye hesabına araştırmalar yapan iki Norveç gemisinin dünden itibaren Baf'ın güneybatısında bulunduğunu ileri sürdü. Gazete bu arada Noble Energy'nin 12'nci parseldeki çalışmalarının, Türk savaş gemisi tarafından, uzak bir mesafeden takip edilmeye devam edildiğini savundu.

Taner Yıldız'ın Akdeniz'den çıkmalarının söz konusu olmadığı, Karadeniz'deki ağırlığı Akdeniz'e taşıyabileceklerinden bahsettiği açıklamalarını da aktaran gazete, ayrıca Kıbrıs Türk partilerinden Cumhurtiyet Türk Partisi (CTP) ile Toplumcu Demoktrat Partisi'nin (TDP), KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşmasına gösterdikleri tepkiye yer verdi.

TÜRKİYE'Yİ AKPM'YE ŞİKAYET ETTİLER

Politis gazetesi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) Kıbrıs Rum üyelerinin, "enerji araştırmaları Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyetinin egemenlik haklarına karşı Türk tehditleri" konulu yazılı açıklama sunduklarını yazdı.

RUM-YUNAN İŞBİRLİĞİ

Haravgi gazetesi de "Atina-Lefkoşa Yakın Temasları..." başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Yunan Dışişleri Bakanlığının Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri devamlı takip ettiğini ve bunları dikkatle değerlendirdiğini yazdı. Gazete Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis'in, Piri Reis'in hareketleri konusunda Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozako Markuli'yle devamlı temas halinde bulunduğunu belirtti.

DELAVEKURAS: Ankara, KIBRIS SORUNUNDAKİ İLERLEMEYİ ENGELLİYOR

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras ise Kıbrıs sorununun çözümüne değinerek, Türkiye'nin, ilerleme konusunda engel teşkil ettiğini iddia etti. Türkiye'nin gerilime sebep olabilecek faaliyetlerden uzak durması gerektiğini ileri süren Delavekuras, ayrıca Türkiye'nin, uluslararası hukuka saygı duyması ve bölgede gerilimin artmaması için buna göre davranması gerektiğini de savundu.

cha



Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,680 µs