En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'nun Erdoğan'dan son isteği neydi?

7 Ekim 2011 14:36 tsi
“Kaza mı, suikast mı?” tartışmalarının yeniden alevlendiği şu günlerde, helikopter düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin kurucu lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yazdığı “gizli” ibareli bir mektubu ortaya çıktı.

Yazıcıoğlu mektubunda, Dışişleri'nin 28 Şubat sürecinde mağduriyete uğratılmış tecrübeli ve başarılı bürokratlarından Vahit Özdemir için ricada bulunuyor. 
28 ŞUBAT SÜRECİN'DE YAŞANANLARI DA DEŞİFRE ETMİŞ

Yazıcıoğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektup, 28 Şubat sürecinde yaşanan antidemokratik uygulamaları ve muhafazakâr bürokratların uğradıkları mağduriyeti de gözler önüne seriyor. 

Ortaya çıkan yeni bilgi ve belgelerle suikast ihtimalinin giderek ağırlık kazandığı helikopter kazasında vefat eden BBP Lideri Yazıcıoğlu, 15 Kasım 2007'de Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubunda, ortak dostlukları bulunan 28 Şubat süreci mağduru Vahit Özdemir'in mağduriyetinin giderilmesi için ricada bulunuyor. 

Yazıcıoğlu mektubunda, 28 Şubat sürecinde Vahit Özdemir için kurgulanan planlı bir hak gaspına da şu ifadelerle dikkat çekiyor: “2000-2001 ve 2002 yıllarına ait gizli sicil raporları Öksüz ve Gürel tarafından doldurulmasına rağmen, devrin Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi yetkilileri her iki bakanın vermiş olduğu yüksek notlu sicil raporlarını imha ederek veya işleme koymayarak adı geçene 3 tane sahte sicil raporları tanzim ederek yurtdışına tayinini engellemişlerdir.”

SAHTE SİCİL HAZIRLAYAN BÜROKRATLAR ERGENEKON LİSTESİNDE

Sahte sicil raporu düzenleyen bürokratlardan Büyükelçi Hasan Servet Öktem ile Müsteşar Mehmet Cem Kahyaoğlu'nun adları Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un evinde yapılan aramada ortaya çıkan "ERGENEKON" listesinde geçmişti. 

Sahte sicil raporları düzenleyerek 28 Şubat sürecinde muhafazakar bürokratların önünü kesmeye çalışan Öktem ve Kahyaoğlu'nun isimlerinin Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalarda elde edilen bilgi notlarında geçmesi, Ergenekoncuların devletin her kademesine sızdıklarını ve kadrolaştıklarını da gösteriyor. 

SAHTECİ BÜROKRATLAR HALEN GÖREVDE

Sahte sicil raporlarını tanzim eden devrin Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı Hasan Servet Öktem halen Dışişleri Bakanlığında İkili Siyasi İlişkiler Genel Müdürü olarak görev yapıyor ve Moldova'ya tayin bekliyor. Yardımcıları Hasan Sevilir Aşan Arnavutluk'ta Büyükelçi olarak, Mehmet Cem Kahyaoğlu ise Türkiye’nin Avrupa Konseyi nezdindeki Daimi Temsilciliğinde Müsteşar olarak görev yapıyor.

 

 



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs