En Sıcak Konular

'İfade özgürlüğü önündeki engeller kabul edilemez!'

7 Ekim 2011 14:23 tsi
MAZLUMDER, 7 Ekim Cuma günü 'İfade ve Toplu Eylem Özgürlüklerinin İhlali Hakkında Araştırma-İnceleme Raporu'nun açıklandığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal tarafından Mazlumder İstanbul Şubesi'nde yapılan açıklamada Ünsal, ifade hürriyetinin tezahürü olan basın açıklamaları, meşru siyasi çalışmalar, toplantı ve gösteri haklarının son dönemlerde aşırı cezalandırıcı ve müdahaleci bir anlayışla baskı altına alındığını ifade etti.

Türkiye'de bugün yaşanan değişim sürecinin ifade özgürlüğünün önünde bir engel olmaması gerektiğini söyleyen Ahmet Faruk Ünsal:

"İfade hürriyetinin birer kullanım şekli olan kitlesel basın açıklamaları, toplantı, gösteri ve protestolar aslında toplumsal gelişmeyi ve uyumu sağlayacak önemli araçlardır. Bu araçlar geldiğimiz süreçte sürekli terörize edilmekte ve kullanılamaz hale getirilmektedir. Terörle Mücadele Kanunu başta olmak üzere Ceza Kanunundaki bazı maddeler çok geniş yorumlanarak her türlü toplumsal muhalefet sindirilmeye çalışılmaktadır. Gösteriler aşırı polis tacizine ve sert müdahalelere uğramakta, göstericiler hakkında sayısız davalar açılıp cezalar verilmektedir" dedi.

Ünsal açıklamanın devamında "Bugün DGM'lerin işlevini gören ve kaldırılması gereken Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri ile yargılayan asayişçi devlet, AİHS ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmamaktadır" diyerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası 7/2 ve Ceza Yasası'nın 215, 220/6, 220/8 ve 314. Maddelerinin yeniden ele alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Toplantının sonunda Mazlumder  GYK Üyesi Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek de konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yaparak son dönemlerde bu konuda yaşanan olaylardan örnekler verdi.



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs