En Sıcak Konular

Balyoz'da 45. duruşma

7 Ekim 2011 13:13 tsi
224 sanıklı davanın 45. duruşması başladı...

İkinci ''Balyoz Planı'' davasıyla birleştirilen Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 184'ü tutuklu 224 sanıklı davanın 45. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan ile birleşen ikinci ''Balyoz planı'' davasının sanıklarından Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 149 sanık ile tutuksuz yargılanan 29 kişi katıldı.

Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanığın gelmediği duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul ile emekli Orgeneral Ergin Saygun da katılmadı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Yüksel Gürcan'ın avukatı Ziya Kara, müvekkilinin dünkü savunmasıyla ilgili basında ''Balyoz'da büyük itiraf'' şeklinde haberler yayımlandığını belirtti.

Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada çıkan müvekkilinin imzasının bulunduğu ''Bursa ili ve ilçelerinde mülki amir ve belediye başkanları'' adlı belgenin, 12 Eylül 2002 tarihinde hazırlandığını ifade eden Kara, bu belgenin iddianameye konu olan olaylarla ilgisinin olmadığını söyledi.

Avukat Kara, yayınların bu belge ile Balyoz arasında bağlantı kurularak yapıldığını dile getirerek, ''Müvekkilim, bu belgeyi hazırladığını baştan beri söylüyor. Dünkü sorguda bir itiraf söz konusu değildir. 'Emir verildi, hazırladım', diyor. Bu yayınlar baştan beri yapılıyor. Yargılamayı etkileme çabalarının heyetçe dikkate alınmasını istiyorum'' dedi.

Sanık avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol da yargılamayı etkilemenin suç olduğunu belirterek, mahkemenin basına müdahale etmesini istedi.

TÜMAS belgesini açın

Avukat Ali Fahir Kayacan da mahkemenin talebi üzerine 2002-2003 yıllarındaki yürürlükteki haliyle istediği Türkiye'nin Milli Askeri Strateji Belgesi'nin (TÜMAS) Genelkurmay Başkanlığından gönderildiğini belirtti.

Bu belgede, irtica ile mücadele konusunun, eylem planlarının yer aldığını ifade eden Kayacan, gizlilik nedeniyle bu belgenin taraflara verilmediğini anımsattı.

Kayacan, bu belgenin, Milli Güvenlik Siyaset Belgesiyle paralel olduğunu dile getirerek, ''Belgedeki iç tehdit kısmının müdafilere açılmasını istiyorum. Bu bölümde irtica ile mücadeledeki eylem planları var. Bazı sanıklarla ilgili 'Şunu yaptı, bunu yaptı' deniyor. Aynen o belgede bunların direktif olduğunu göreceksiniz'' diye konuştu.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

aa


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs