En Sıcak Konular

Hipnoz ve işkence uygulanan Astsubay Ali Balta, beraat etti

7 Ekim 2011 12:30 tsi
Kayseri'deki görevi sırasında Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in imzasını kullanarak ''resmi belgede sahtecilik'' yaptığı iddia edilen Astsubay Ali Balta'nın beraatine karar verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesindeki duruşmaya, Balta'nın avukatı Çağatay Sakaoğlu ve Mustafa Dokumacı ile Müşteki Korgeneral Ulugüler'in avukatı Necmi Kapar katıldı.

Avukat Kapar, esas hakkındaki iddiasında şikayetlerinin devam ettiğini ve gerçek faillerin cezalandırılmalarını istediklerini belirtti. Hukuka aykırı delil toplandığının maddi bir gerçeklik olduğunu ve buna bir diyeceklerinin bulunmadığını ifade eden Kapar, ''Olayla müvekkilimin kendisi ve şahsında temsil ettiği kurum manen incinmiştir. Her olayın mutlaka bir failinin olması gerekir. Bir olayın kendiliğinden ortaya çıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. Bu anlamda mahkemeden beklentimiz gerçek faillerin ortaya çıkarılmasıdır'' dedi.

Askeri Savcı Hava Hakim Binbaşı Ali Fuat Kumral daha önce verdiği ve sanığın beraatı yönündeki esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını bildirdi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, beraatını talep etti.

Duruşmada kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Erdem Orduoğlu, Balta'nın, üzerine atılı ''Sahte resmi belgeyi kullanmak suretiyle resmi belgede sahtecilik'' ve ''astlık-üstlük münasebetlerini zedeleme, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf hareketlerde bulunma'' suçlamalarından beraatına karar verildiğini bildirdi.

İddianamede, Balta'nın Kayseri'de görevli bulunduğu sırada, ''askeri personelin girmesinin sakıncalı olduğu yerler'' konulu emirdeki Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in imzasını sayısal ortamda sahte belgeye naklederek, ''sahte resmi belgeyi kullanma suretiyle resmi belgede sahtecilik'' ve ''astlık-üstlük münasebetlerini zedeleme, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf hareketlerde bulunma'' suçlarını işlediği ileri sürülüyordu.

Astsubay Ali Balta'nın babası Mesut Balta, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Evladım suçsuzdu. Adaletin tecellisiyle ne kadar mağdur olduğumuz ortaya çıktı. Ben, evladımın Türk milletinin bağrından çıkan şerefli Türk ordusunda görev yapmasından gurur duyuyorum. Adalete güveniyoruz'' dedi.

Avukat Mustafa Dokumacı da mahkemenin verdiği kararın Türk hukuk tarihi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından kararın büyük bir adım olduğunu söyledi.

OLAY

Astsubay Ali Balta, İP/Karargah Evleri soruşturmasında tutuklanan Albay Cengiz Köylü'ye yardım toplanmasına yönelik sözlü emrini yazılı hale getirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Bu süreçte kendisine hipnoz yapılıp işkence uygulanan astsubay Ali Balta, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmıştı.

zaman



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,337 µs