En Sıcak Konular

İşte PKK telsizindeki son talimat

7 Ekim 2011 08:18 tsi
İşte PKK telsizindeki son talimat Son dönemde peş peşe sivil ölümlere imza atan terör örgütünün yeni planı telsiz konuşmalarında...

Örgüt bu kez de polis ve polis ailelerinin kaçırılması talimatı vermiş. Emniyet, tüm birimleri uyardı

Son dönemde peş peşe işçi, öğretmen kaçıran terör örgütü şimdi de polis ve polis ailelerini kaçırmayı planlıyor. Dağ kadrosunun telsizden verdiği 'polise yönelik saldırıların artırılması' talimatı istihbarat birimlerince kaydedildi.

- LOJMAN SORUNU VAR: Emniyet, 'polis ve ailelerini kaçırın' talimatı üzerine önlem almaya başladı. Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de görev yapan, lojman sıkıntısı nedeniyle merkezlerde ev tutan personel uyarıldı. Lojman dışında kalan personelin bir arada oturması sağlandı. Bu nedenle aynı evde 10 kişi bile kalabiliyor. Aileler tedirgin. Polis lojman sorununun çözülmesini bekliyor.

- 'AJAN' BASKISI VAR: İstihbaratlara göre halkın askeri ve emniyet birimlerinin önünden geçmesini bile istemeyen PKK 'ajan' suçlamasıyla vatandaşı baskı altına alıyor. Polisin alışveriş yaptığı market sahipleri tehdit ediliyor.

- 'MOTİVE EDER': Polisin bu 3 ildeki sorunlarından bir diğeri ise terör tazminatı. Personelin diğer şark illeriyle gelir olarak farkı yok. Üst düzey bir emniyet yetkilisi maddi desteğin motivasyonu artıracağı, sorunlu değil başarılı polisin bölgeye gelmesini sağlayacağı görüşünde.

- ARAÇLAR YETERSİZ: Polisin 'shortland' olarak adlandırılan zırhlı araçları da alarm veriyor. Son dönemdeki kazalarda 4 polis şehit düştü, 2 polis yaralandı. Bir emniyet yetkilisi 'Araçlar 1990'lı yılların teknolojisini taşıyor. Coğrafi şartlar kazaya yol açabiliyor. Ayrıca 'E' sınıfı ehliyet gerektiriyor. Bu nedenle aracı kullanacak personel bulma konusunda da sıkıntı yaşıyoruz' dedi.

akşam

Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,825 µs