En Sıcak Konular

ABD, AKP’den intikamını aldı!

6 Haziran 2007 12:56 tsi
ABD, AKP’den intikamını aldı! 1 Mart tezkeresinin ‘hayırcıları’ tasfiye edildi. Böylece Başbakan başına bir ton iş açanlardan rövanşını, ABD ise intikamını aldı. Ama Washington’un yeni AKP’lilerden beklentileri bitmiş değil. Ilımlı listedelerden gelecek vekille

Toplumsal hafızamız zayıf bilinir ama belki de süregelen olayların ‘sebep sonuç’ ilişkileri hep aynı olay ve tarihi gösterdiğinden, eh Washington da unutmamıza imkan vermeyecek biçimde sık sık ‘hafızamızı’ tazelediğinden “1 Mart tezkeresi” hiç unutulmadı.

Ama anlaşıldığı kadarı ile 1 Mart tezkeresine “hayır” diyenleri unutmayan sadece ABD değilmiş! Başbakan Erdoğan da “hayırcıları” unutmamış. Daha doğrusu “unutacağı zamanı” unutmamış!

İşte AKP Genel Başkanı’nın unutacağı zaman milletvekili aday listelerenin hazırlanacağı günlere “denk” geldi ve Tayyip Erdoğan, halihazırdaki Meclis’te milletvekili olan 158 kişiyi 22 Temmuz listelerine koymadı.

İşte bunların içinden yaklaşık 100 tanesi de 1 Mart tezkeresine “hayır” diyenlerdi! Kimine göre bu “eleme” Milli Görüşçülerin tasfiyesi olarak algılandı ama bir o kadar gözlemci için bu aynı zamanda 1 Mart tezkeresinin rövanşıydı.

ABD de aynı kanaatte!?

4.5 yılı aşan AKP iktidarının başlıbaşına iki temel hata yaptığı kabulü yaygın bir kanı. Bunlardan birisi Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin iyi yönetilememesi. İkincisi ise 1 Mart tezkeresine “hayır” denmesi.

Amerikalılar da aynı fikirde! Hem Washington’a yakınlığı ile bilinen hem de Yahudiler üzerinde son derece etkin Washington Post Gazetesi, bu hatalar konusunda kendinden emin!

Onlara göre Cumhurbaşkanlığı ile birlikte Amerikan askerlerine Kuzey Irak’a geçebilmeleri için Kuzeyde bir cephe açmayı reddden AKP iktidarının en büyük yanlışı bu oldu!

Unutmalaları bir tarafa gelişmeleri de takip ettikleri ortada. Yani ABD de hayırcıları unutmuş değil. Şimdi aynı yazı, gayet manidar biçimde, seçimden sonra Türkiye’nin İran meselesinde nasıl bir tutum izleyeceğini merak ettiklerini yazıyor!

Yine bir belirsizlikten ve seçim sonrasında ABD’nin Türkiye’ye bu konuda güvenmekte acele etmemesini tavsiye ediyor. Ancak Başbakan Erdoğan olası hayırların önlemini almış oluyor!

Yani birden çok kuş söz konusu atılan taşın isabet kaydettiği. Erdoğan, “sorun çıkaran” milli görüşçüleri tasviye ediyor, 1 Mart’ın açtığı yaraların rövanşını alıyor ve bunu da merkez sağa yönelik paketle izah ediyor.

ABD de memnun. 1 Mart’ın intikamını alıyor ve gelecek TBMM’de AKP yine hakim parti olursa, meselelere daha ılımlı bakacak yeni vekilleri şimdiden ikazını gönderiyor. “Seleflerinizi unutmayın” diye!

www.iyibilgi.com

 

 



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs