En Sıcak Konular

Vekil olup, yargıya hesap vermeyecekler

6 Haziran 2007 12:13 tsi
Vekil olup, yargıya hesap vermeyecekler İbrahim Tatlıses için Küre Operasyonu sonucu açılan çete davasında 18.5 yıl hapis istendi. Genç Parti'den aday olan Tatlıses milletvekili seçilirse dokunulmazlık zırhı kazanacak. Aklanmadan meclise girmek isteyen sadece Tatlıses değil, ne yazık ki!

Partilerin 22 Temmuz'da gösterecekleri adaylar arasında, hapis cezası alan veya halen yargılanan pek çok ünlü var. İbrahim Tatlıses, Ahmet Türk, Sedat Bucak'ın da aralarında bulunduğu bu adaylar seçilirse davaları dondurulacak, cezası olanlar ise hapse girmeyecek, cezaevinde olan ancak yargılaması süren adaylar ise tahliye edilecek.
Milletvekili seçildiklerinde bu davalardan ve cezalardan kurtulup, dokunulmazlar arasına katılacak bazı yeni ünlüler şöyle:
İbrahim Tatlıses: Genç Parti İstanbul 1. sıra milletvekili adayı. 'Sauna çetesi' olarak da bilinen çete davasının sanıklarındandı. Tatlıses hakkında 18.5 yıla kadar hapis isteniyor. Savcı Tatlıses'in 'suça ezmettirmek amacıyla çeteye yardım'dan cezalandırılmasını istedi. Dava karar aşamasında.
Sedat Bucak: Susurluk Çetesi davasının kilit isimlerinden. Daha önceki yargılamadan 1 yıl 15 gün hapse mahkûm edildi. Dosyası aylardır Yargıtay'da bekliyor.
Necat Birinci: MEB Müsteşarı Nejat Birinci, hakkında yargı kararlarını uygulamayarak görevi kötüye kullanmaktan açılan altı davadan beşinde mahkum edildi. Cezaları ertelendi, Başsavcılık bu erteleme kararlarına itiraz etti. Dosyası Yargıtay'da, son sözü Ceza Genel Kurulu söyleyecek.
Necdet Ünüvar: Sağlık Bakanlığı Müsteşarı iken yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle sanık olan Necdet Ünüvar'ın yargılaması Yargıtay'da sürüyor.
Ayhan Çevik: Çete liderliğiyle yargılanan Sedat Peker'in adamlarına menfaat karşılığı silah ruhsatı vermekten yargılanan eski Tokat Valisi Ayhan Çevik, beş aya mahkûm edildi, cezası ertelendi. Erteleme kararı temyizde bozulursa dosyası Genel Kurul'a gidecek.
DTP'li Türk ve Tuğluk: Bağımsız olarak seçime katılacak DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, suç ve suçluyu övmekten altışar ay hapse mahkûm edildi, dosyaları Yargıtay'da. Ayrıca hem Türk hem Tuğluk hakkında, PKK propagandası vb. suçlamalarla beş yıl hapis istemiyle açılan başka davalar da var.
Hapisteki adaylar: DTP listesinden İstanbul'da bağımsız aday gösterilen Sabahat Tuncel, İzmir adayı Mehdi Aslan ile Ağrı adayı Murat Öztürk halen cezaevinde ve tutuklu olarak yargılanıyor.



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs