En Sıcak Konular

AKP'den balans ayarı

6 Haziran 2007 10:24 tsi
AKP'den balans ayarı 
Başbakan Erdoğan, 352 kişilik AKP grubunun yarısını tasfiye ederek “geleceğin AKP kadrosunu” hazırladı. Nazlı Ilıcak başta olmak üzere yasaklı eski RP’liler ile AKP’de yer almak isteyen YAŞ’zede emekli subaylar listelere gire

AKP Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı’nın etkili olduğu listede, ilinde teşkilat, belediye başkanı veya birbiriyle kavgalı olan tüm milletvekilleri çizik yedi. 2002’de seçilen 20’ye yakın kurucu il başkanı gruptan elendi. Erdoğan’ın 22 Temmuz seçimi için hazırladığı liste, kulislerde “Erdoğan AKP’si” vurgusunu öne çıkardı.

AKP listesinden dikkat çekici bazı notlar şöyle:

Abdullah Gül’e yakınlıklarıyla bilinen Azmi Ateş, MKYK üyesi Tevhit Karakaya, Şevket Orhan, Mehmet Soydan, Hacı Turan, Abdullah Cantimur, Süleyman Gündüz, Mustafa Baş liste dışı kaldı.

Aday olmayan Abdüllatif Şener’in istemediği Ömer Kulaksız ve eski il başkanı Hakan Akkaş listeye sokulmadı. Şener’in istediği Zeki Karabayık ve Yaşar Öztürk ise kaldı.

62 kadın adaya listesinde yer veren Erdoğan, 2002’de olduğu gibi türbanlı adayları listeye koymadı.

Elkatmış’ın yanı sıra diğer Milli Görüş kökenli İsmail Alptekin, Mahmut Göksu, Nurettin Aktaş, Mustafa Baş, Hüseyin Kansu, Remzi Çetin, Mustafa Ünaldı, Sebahattin Yıldız, Musa Uzunkaya, Cahit Can, Eyüp Sanay, Ersönmez Yarbay aday gösterilmedi. AKP’nin kuruluşunda yer alan 24 Milli Görüşçü milletvekili tasfiye edildi.

Listeye giremeyen Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, oğlunun düğün tarihini 10 Kasım’a almıştı. Taşçı, cumhurbaşkanlığı için aday olacağını açıklamış; Erdoğan da “Bu işi sulandırmayalım” tepkisi vermişti.

Tansu Çiller’in “karakutusu” olarak bilinen Şükrü Karaca ile Hüseyin Kocabıyık AKP’den umduklarını bulamadı. Ancak aynı ekipte yer alan Mümtazer Türköne’nin kaymakam eşi Özlem Türköne İstanbul 1. bölge 9. sıradan aday gösterildi.

Ebe eşine daire başkanlığı unvanı kazandıran Orhan Yıldız, sekreterini Bolu’ya belediye başkan yardımcısı yapan Mehmet Güner, Meclis’te Adnan Oktar’ın Yaratılış Atlası’nı dağıtan Ahmet Uzer, Erol Evcil’in mali müşavirliğini yaptığı ortaya çıkan ve şirketlerinin Maliye Bakanlığı’ndaki işlerini takip etmekle suçlanan Fazıl Karaman ve yaptığı tabloları TBMM’ye satan sanatçı milletvekili Recep Garip, liste dışı kaldılar.

Askeri kızdıranların hepsine çizik atıldı

ELKATMIŞ, Kulp’ta ortaya çıkan toplu mezarla ilgili Genelkurmay’a soru yöneltmiş ve andıç belgesi için komisyonda toplantı düzenlemişti. Cavit Torun, Şemdinli komisyonuna ifade vererek Büyükanıt’la ilgili “kontrgerilla” iddialarını gündeme getirmiş ve Büyükanıt’ı suçlayan Söz Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ali Altındağ’ın komisyona davet edilmesini sağlamıştı. Resul Tosun da TBMM yerleşkesindeki askeri tabur ile tesislerin şehir dışına taşınmasını talep etmişti. Faruk Ünsal ise, JİTEM ve JİT ile ilgili araştırma yapılmasını istemiş ve Büyükanıt’ın Şemdinli olayıyla ilgili ifadelerinin “yargıyı etkileyecek beyan olduğu” yönünde değerlendirilmesini istemişti. Nazlı Ilıcak, Bekir Sobacı, Mehmet Sılay gibi yasaklı RP’liler ve YAŞ kararıyla ihraç edilen emekli albay Mustafa Hacımustafaoğlu, emekli kurmay binbaşı Kemal Şahin ile emekli albay Eyüp Kocabaş ve yarbay Süleyman Dönmez de listede yer almadı.

akşam
 



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs