En Sıcak Konular

BDP'liler Adalet Bakanı Ergin ile görüştü

4 Ekim 2011 22:23 tsi
BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i makamında ziyaret etti.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, "Umarız ki daha fazla şeye gerek kalmadan tutuklu milletvekilleri serbest kalır ve bu sorunları bir daha konuşma ihtiyacı duymayız" dedi.

BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaplan, yasama döneminin ilk günü olduğunu ve mecliste grup toplantılarını yaptıkları nı hatırlattı. Ancak 5 tutuklu milletvekilleri bulunduğunu ve milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin durumunun ortada olduğunu söyleyen Kaplan, "Bu tutuklu milletvekillerimiz grup üyelerimizdir. Onlarla hukukumuz var. Onların tutukluluk, yemin durumu, onlarla görüşme durumu bizim için çok önemli bir sorun. Tabii ki bu konuda Adalet Bakanı ile görüşmemiz gerekiyordu. Adalet Bakanı ile bu konuda uzunca bir sohbetimiz oldu. Bu konuda umarız ki daha fazla şeye gerek kalmadan tutuklu milletvekilleri serbest kalır ve bu sorunları bir daha konuşma ihtiyacı duymayız" dedi.

Kaplan, "İmralı'da iki buçuk ayı aşkın süredir tecrit yaşandığını" da ileri sürerek şöyle konuştu:

"Bu olayın toplumda getirdiği gerginlik, gerilimi ve tepkileri Gemlik'e yapılacak binlerce kişinin katılacağı yürüyüşleri düzenleyen derneklerin varlığının desteklenmesini dikkate aldığımız zaman, daha önceki olaylarda yaşadığımız acıları dikkate aldığımız zaman bu sürecin hukuken önünün açılması, aile ve avukat görüşmelerinin sağlanmasının gerektiği konusunu sayın bakana ilettik, hatırlattık. İmralı'da kesilen görüşmelerin de sürdürülmesinin bir çatışmasızlık veya bu yaşanan acılı çatışma sürecinin dindirilmesi açısından gerilen siyasetin yumuşatılması konusunda da görüş alışverişinde bulunduk."

Açıklamalarında, tutuklu belediye başkanları bulunduğunu ve KCK soruşturmasının da devam ettiğini söyleyen Kaplan, "Bu sıkıntılarım ızı, hukuksuzlukları parti yöneticilerinin, belediye başkanlarının, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerinin, kadın belediye başkanlarının gece özel timlerce evlerinin balyozla kırılıp baskın yapılmasından tutun da bu hukuksuz operasyonların durdurulması konusundaki endişelerimizi anlattık. Çünkü madem bir anayasa süreci yaşıyoruz, hepimizin, demokratik siyasetin buna katkı sunması gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Adalet Bakanı Ergin'in bu taleplere nasıl cevap verdiğini sorması üzerine Kaplan, "Bu bir görüşmedir. Tabii ki tutuklu vekillerle ilgili bir takım tasarımlar, düşünceler var. Diğer konuların da aşılması iç in görüşmelerimizin, diyaloglarımızın daha da sürmesi gerekiyor. Sayın bakana bağ lı bir olay değil, hükümeti ilgilendiren bir konudur. Bunu ileriki günlerde sürdüreceğiz" yanıtını verdi.

"Tutuklu milletvekilleriyle ilgili bakanlıkta bir formül arayışı mı var?" sorusu üzerine de Kaplan, "O tür çalışmalar da şüphesiz var. Ama bu konuda somut bir şey olmadığı için bir şey ifade etmeyeceğim" dedi.

Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs