En Sıcak Konular

40 bin engelli vatandaşa kamu yolu

4 Ekim 2011 17:40 tsi
Kamudaki boş özürlü kadrolar için yeni dönemde 'Özürlü Memur Seçme Sınavı' ile yerleştirme yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre 40 bin özürlü kontenjanı KPSS gibi merkezi olarak yapılacak.

Yeni dönemde ilk defa yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'ndan (ÖMSS) alınan puan aynı KPSS'deki gibi iki yıl geçerli olacak.

Mevcut yönetmeliğe göre kamu kurumları çalıştırdıkları memur sayısının yüzde 3'ü oranında memur çalıştırmak zorunda ancak, mevzuattan dolayı kurumlar bu zorunluluğu yerine getiremiyordu. Yeni sınav yönetmeliğiyle birlikte artık özürlü kadroları doldurulabilecek.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak olan ÖMSS'de ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyindeki özürlüler, merkezî sınav sonuçlarına göre yerleştirilecek. Sınavın yapılacağı yeri ve zamanı Devlet Personel Başkanlığı belirleyecek ve ilan edecek.

Sorular da özür gruplarına göre ayrı ayrı hazırlanacak. Sınav sonrası kamu kurumlarının açtığı kadrolara yerleştirmeler Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak. Özürlü öğretmen atamaları ise ÖMSS sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak.

ÖMSS'den aldığı puan ile herhangi bir kadroya yerleştirilen aday, iki yıl geçmeden başka bir kadroya geçiş yapamayacak. Bununla birlikte merkezi sınavı kazanan adaylar başka bir sınav veya mülakata girmeden kadrolara doğrudan yerleştirilecek.

Bu arada kamu kurumlarındaki özürlü personel bilgileri her yıl mayıs ayının son günü Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulacak.

B.Türkiye

Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs