En Sıcak Konular

Ulaştırma Bakanlığı, vize ücretlerini düşürdü

4 Ekim 2011 14:10 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen taşıyıcılar, vize ücretlerinin düşürüldüğü haberiyle büyük bir sevinç yaşıyor.

Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Turan, ek belgelerdeki vize ücretlerinin düşürülmesinin Türkiye'deki taşıyıcı kooperatiflerini büyük yükten kurtardığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Marmara Bölgesi'ndeki taşıyıcı kooperatiflerinin bir araya gelerek kurduğu Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği'nin girişimleri sonuç verdi. Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifler Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Turan ve birliğe kayıtlı yaklaşık 20 kooperatif başkanı S.S. 62 No'lu Yenişehir Taşıyıcılar Kooperatifinde bir araya gelerek yapmış oldukları çalışma hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifler Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Turan, daha yeni birlik olmalarına rağmen yıllardır yaşanan sıkıntı ve sorunları gayet iyi bildiklerini kaydetti.

"TAŞIYICI ESNAF 400 MİLYON LİRA TASARRUF ELDE ETTİ"

Türkiye genelinde yaşanan sorunları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bizzat ilettiklerini anlatan Turan şunları söyledi: "İzmir'de düzenlenen toplantıda sıkıntılarımızı aktardık. Kendisine bugünkü şartlarda yüzde 15 vize ücreti ödeneceğini bunun çok yüksek olduğunu bu rakamın yüzde 4 ya da yüzde 5'e düşürülmesini rica ettik. Bu önemli önerimizi dikkate alıp meclis alt komisyonuna belgelerdeki vize ücretlerinin yüzde 5'e düşürülmesi için çalışmalar başlatmıştı. Dün itibariyle bu çalışma meclisten geçmiştir. Bugün 2 bin 700 TL olan K belgesi, 141 bin olan L belgesi ve 214 bin lira olan R belge ücretlerine 2012 yılının başından itibaren yüzde 5 vize ödenecektir. Durum böyle olunca sadece Bursa'mızın vize ücretlerinden yıllık kazancı 7-8 milyon lira civarındadır. Bu rakamları Türkiye için düşündüğümüzde kamyoncu ve TIR'cı esnafının vize ücretlerinin yüzde 5 'e düşmesi ile kazancı 400-450 milyon lira gibi çok büyük rakamlara ulaşıyor".

"BU KARARLA TÜRKİYE'DEKİ TAŞIYICLAR NEFES ALACAK"

Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifler Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Turan, taşıyıcıların en büyük sorunlarından birisinin de ülke genelindeki 2009 model araçlar kamyon, TIR, çekici ve dorselerin kasa genişliklerinin yüzde 55'in üzerinde olduğunu kaydetti. Avrupa standartları TÜV'lerde yüzde 55 in üzerinde geçmesinin mümkün olmadığını anlatan Turan, "2012'den sonra geçmeyeceğini bununda ülke genelinde nakliye camiasına çok büyük sıkıntı getireceğini bakanımıza iletmiştik çünkü 2009 modelden aşağıya 1990 modele kadar Türkiye genelinde yurt içi kara taşımacılığında çok araç bulunuyor. Bu araçların kasaların veya dorselerinin daraltılmasının çok büyük sıkıntı ve maliyet olacağını söyledik. Bu kanunun 2009 yılında çıktığını 2009 yılından önceki araçların yani 2009 yılından önce nüfus kâğıdı veya ruhsat almış araçların bu kanundan muaf tutulmasını bakanımızdan rica etmiştik. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bu isteğimizi yerine getirmek için mücadele edeceği sözünü bizlere vermişti. Dün itibari ile bu sorunda artık tarihe karışmıştır. Taşıyıcılarımızın en büyük 2 sorununun çözümü konusunda Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği olarak görev aldığımız için son derece mutluyuz." dedi.

Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifler Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Turan sözlerini şöyle tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin işbirliği talebi üzerine, İzmir'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Rekabet Kurumu'nun katkılarıyla 14-15 Ekim tarihlerinde 'Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku Sempozyumu' gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya katılarak yurt içi kara taşımacılığında bizlere mazot ve ÖDV indirimi yapılmadığı için haksız rekabete uğradığımızı bu toplantıda dile getireceğiz.

Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs