En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

4 Ekim 2011 13:51 tsi
1 Ekim'de açılan Meclis'te partilerin grup toplantıları da başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına sesleniyor...

İşte konuşmasından satırbaşları;

BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ

Terör almış başını gidiyor, Başbakan yurt dışı gezilerine devam ediyor. Onun için bizim sorumluluğumuz çok ağır. Bizim sorumluluğumuz ülkeye karşı.

Sorumluluğumuz neden ağır biliyor musunuz? Siz hiç işçi sendikalarının konuştuğunu duydunuz mu? Siz hiç memur sendikalarının haksızlıklar karşısında konuştuğunu duydunuz mu? Siz hiç medyanın haksızlıklara karşı birşeyler yazabilir miyiz acaba diye düşündüğünü duydunuz mu? Onun için yük CHP'nin omuzlarındadır. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek CHP'lilerin temel görevidir.

CHP'LİLER TATİL YAPIYOR DEDİLER AMA...

Eskiden daha güçlü bir CHP grubumuz var. Bu dönemde parlamentoda haksızlığa, uyumsuzluğa göz açtırmayacağız. Dakika dakika tüm olumusuzlukları takip edeceğiz. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Bazı gazeteler CHP'liler yaz aylarında tatilde diye yazdı. Ses çıkarmadım, çünkü biliyordum ki CHP'li vekiller çalışıyor. Arkadaşlarımdan çalışmalarının raporlarını istedim. Hepsi çalıştı. Şimdi ağırlığımızı parlamento grubuna vereceğiz. Tatil elbetteki insan hakkıdır ama biz bu dönemde her zamankinden daha fazla çalışacağız.

MAVİ MARMARA RAPORU

Parlamento tatildeyken önemli gelişmeler oldu. zaman zaman tartıştık. Biliyorsunuz Gazze'ye yardım götüren 9 yurttaşımız katledildi. Tüm Türkiye haklarının aranması için Türkiye'ye açık çek verdi. Çıktılar bir konuşma yaptılar ve BM'de haklarını arayacağız dediler. BM'den rapor çıktı, İsrail'in Gazze ablukası meşrulaştırıldı. Hiç bir hükümetin israil'e bundan daha büyük bir desteği olamaz. Bunu sağlayan kim AKP hükümeti. Sözde İsrail'le kavga ediyorlar.

Bu karar 5 ay hükümetin elinde bekledi. Kamuoyuna açıklamaladılar. Ne zaman açıklandı? Malatya Kürecik'e kalkan kurulana kadar. 5 ay ellerinde tutukları raporu halka anlatmadılar. Bu arada bizi Sirail'in avukatı olmakla da suçladılar.

İSRAİL'İN AVUKATI AKP'DİR!

Mayınlı arazilerin 44 yıllığına ihalesiz olarak İsraillilere verilmesi için kanun çıkaran kimdi? AKP hükümeti... Bu durumda İsrail'in avukatı kim? Adalet ve Kalkınma Partisi... Kürecik'e kurulan radar ABD radarı... Bu radar İran'a yöneliktir. Sağlanan istihbaratı İsrail kendi güvenliği için kullanacaktır. Bunu söyleyen ben değilim. Bunu söyleyen ABD'nin Dışişleri yetkilileri. Sayın Başbakan'a soruldu ABD'ye gittiğinde. "Bu İsrail kalkanını İsrail'in korunması amacıyla konduğunu" söylediler ne diyorsunuz. Başbakan "Düzelttiler ve açıklama yapacaklar" dedi. Hiç açıklama duydunuz mu? ABD yaptığı açıklamayı düzeltmedi. Sen bir Başbakansın ama sözün yerde kaldı. Gerçekleri neden halktan gizliyorsun. O gerçekleri biz ortaya çıkaracağız. Bu rapor BM'nin Gazze ile ilgili raporı bizim Dışişleri tarihimizin en büyük hezimetlerindendir.



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs