En Sıcak Konular

Demirtaş: Evet PKK tabanıyla örtüşüyoruz

4 Ekim 2011 11:32 tsi
Demirtaş: Evet PKK tabanıyla örtüşüyoruz 'PKK’nın tabanı ile bizim tabanımız örtüşüyor. Bizim tabanımız PKK’yı büyük ölçüde destekliyor' diyen BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Erdoğan'ın iddiaları için de kesin konuştu:

Murat Çelik'in yazısı

Demirtaş BDP'nin durduğu noktayı anlattı

Meclis açıldı. CHP’den sonra BDP de geldi parlamentoya. Yeminler edildi, mesai başladı.

Pekiyi bu yeni dönemde, nasıl bir BDP göreceğiz?

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile konuştum.

Demirtaş’ın söylediklerini yorumsuz aktaracağım. Ki böylece herkes yeni döneme ilişkin yorumlarını, konunun aktörlerinden birinin durduğu noktayı tam olarak bilerek şekillendirsin ve öyle yapsın.

İşte Selahattin Demirtaş’ın sözleri. Başlık başlık yazıyorum. Hiçbir sözcüğü koyu renge boyayıp vurgu yapmadan...

- Başbakan “Bazı BDP’li belediyeler PKK’ya para aktarıyor” iddiası ile eğer Diyarbakır Belediyesi’nin Alman Kalkınma Bankası ile yaptığı ortak projeyi kastediyorsa bu 2003-2004 yıllarında tamamlanmış bir konu. O yıllarda da iktidardaydılar. Eğer belediyelerden PKK’ya para gitmişse bu çok ciddi bir suçtur. Böyle bir şey varsa bunu şimdi gündeme getirmek yani 7-8 sene bekletmek de suçu örtmek, gizlemektir. Ayrıca, Türkiye’de AKP’liler de dahil bütün belediyeler yabancı fonları kullanıyor. Başbakan bu açıklamalarıyla gündem saptırmaya çalışıyor. Anayasa değişikliğinin konuşulmaya başlanacağı şu dönemde yine bir arıza çıkartıyor.

- Evet PKK’nın tabanı ile bizim tabanımız örtüşüyor. Bizim tabanımız PKK’yı büyük ölçüde destekliyor. BDP, PKK’nın ne uzantısıdır, ne siyasi kanadı. PKK ile bir organik bağımız yok ama bize oy verenlerin PKK’ya bir sempatizanlığı, bir duygusal bağı, bir manevi bağı vardır.

- Bize “PKK ile aranıza mesafe koyun, kendinizi PKK’dan ayrıştırın” diyorlar. Yani aslında bize, “Türkiye’yi aldatın, kandırın” diyorlar. Bunun tek yolu vardır. “PKK’ya sempati duyanlar bize oy vermesin” deriz, oyumuzun yüzde 90’ını kaybederiz, herkes rahat eder! Bu mudur yani?

- Yeni bir tartışma başlatmak için söylemiyorum, aynı şey olmadığını da biliyorum ama konunun doğru algılanması için bir örnek vereceğim. Şimdi ben de çıkıp, “AKP, cemaatlerle arasına mesafe koysun, kendisini cemaatlerden ayrıştırsın bakalım” desem... Bu mümkün mü? Tekrar ediyorum, birbirine benziyor demiyorum ama anlaşılması için bu örneği veriyorum.

- Türkiye kamuoyu PKK’yı bir özgürlük hareketi olarak görmüyor ama Türkiye’nin doğusunda başka bir realite var ve bunun üstü örtülüyor. Bizden de bu realitenin üstünü örtmemiz isteniyor. Türkiye kamuoyu bu realiteyi içine sindirmek zorundadır demiyorum ama bunu kabul etmek zorundadır.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz 

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs