En Sıcak Konular

'Yürüyen tünel' geliyor

4 Ekim 2011 11:26 tsi
Zincirlikuyu'daki metrobüs durakları ile Gayrettepe metro durağı, 231 metrelik yürüyen bantlı yaya bağlantı tüneliyle birleşiyor.

Metrobüs ile metro arasında kolay erişim imkânı sunacak olan yaya tünelinin, 8 ay sonra hizmete girmesi planlanıyor.

231 METRE YÜRÜME BANDI OLACAK!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Zincirlikuyu metrobüs durakları ile Gayrettepe metro durağını birbirine bağlayacak olan yaya bağlantı tünelinin inşaatında inceleme yaptı. Tünelin tamamlanmasından sonra yolcuların rahatlıkla metro ve metrobüse ulaşacağını belirten Topbaş, tünelde 231 metre yürüme bandı olacağını açıkladı.

MALİYETİ 26.5MİLYON TL

Tünelin yapımını üstlenen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile inşaat alanını gezen Topbaş, inşaatın önümüzdeki yıl tamamlanacağını, yaya bağlantı tünelinin Mayıs 2012'de hizmete gireceğini söyledi. Topbaş, kazı çalışmaları tamamlanan projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Zincirlikuyu bölgesinde kavşakların bulunduğu bölgede önemli bir yaya hareketini sirküle edecek bir sistem kurguluyoruz. Toplamda 670 metre tünel uzunluğu olan 231 metre yürüme bandı olan aktif bir alan. Gayrettepe metro istasyonunu Zincirlikuyu metrobüs istasyonu ve Zorlu Holding'in yapmakta olduğu iş merkeziyle bağlayacak olan bir sistem. Çok yoğun bir insan hareketinin olacağı bir sistem. 26.5 milyon TL'ye mal olan yatırımın yapımını tamamen Zorlu Holding üstlendi. 231 metrelik yürüyen bantıyla İstanbul'un en uzun yürüyen bantlı tüneli burada olacak. Metro ve metrobüs arasındaki erişimi bağladığı gibi çevredeki iş ve alışveriş merkezlerine de kolay erişim sağlanacak. Bütün projelerimizde olduğu gibi bu proje de engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak tasarlanıyor.” Topbaş, tünelin elektronik ve kaplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2012 Mayıs ayında hizmete alınacağını açıkladı.

DİĞER İSTASYONLARA DA BANTLI TÜNEL PLANI

Zincirlikuyu'daki İstanbul'un en uzun yürüyen bantlı tünel inşaatını gezen Başkan Kadir Topbaş, kentteki diğer metro istasyonlarına da yürüyen bantlı tüneller yapılmasının planlandığını açıkladı.

İŞTE GÜZERGAH:


 

Habertürk



 



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,982 µs