En Sıcak Konular

''Yorgo bırakıyor!''

4 Ekim 2011 09:57 tsi
''Yorgo bırakıyor!'' Alman basınından flaş iddia: Troyka’nın 10 binlerce işsiz yaratacak talebi Yunan Başbakan’a istifa mektubunu yazdırdı.

Bir tarafta ekonomik önlem paketlerine karşı isyan ateşinin yakıldığı Atina sokakları. Diğer tarafta ise kamudan 10 binlerce kişinin işine son verilmesini isteyen troyka (AB, Avrupa Merkez Bankası, IMF temsilcileri).

ÇAPRAZ ATEŞİN ORTASINDAKİ ADAM

Bu iki ateşin tam ortasında ise Yunan Başbakan Yorgo Papandreu. Hayatının en zor dönemlerinden birini yaşayan, sokaktaki onbinlerce vatandaşı tarafından yuhalanan, öte yandan ülkesini iflasın pençesinden kurtarmak için Avrupa devletlerine bedel ödemek zorunda kalan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’yla ilgili flaş iddia ise Financial Times’ın Almanya edisyonundan geldi.

İddiaya göre Papandreu istifa edecek.

“BU BİR FELAKET”

Troyka’nın Yunanistan’a yönelik ek kurtarma paketine olumlu görüş vermek için kamudan 10 binlerce kişinin kapı dışarı edilmesine “bu bir felakete yol açar” diyerek karşı çıkan Papandreu’nun son çare olarak istifa etmeyi planladığı belirtiliyor. Hükümet sözcüsü ise bu iddiayı yalanlıyor.

BÖYLE BUYURDU ŞANSÖLYE

Geçtiğimiz haftalarda Almanya Federal Meclisi, Yunanistan’ı krutarma paketini de yükseltecek olan Avrupa Finansal İstikrar Fonu’nun kapsamını genişletmeye yönelik planı kabul etmiş fakat Almanya Başbakanı Angela Merkel, planın uygulanmasının Troyka’nın Yunanistan görüşmeleri sonrasındaki görüşlerine bağlı olacağını söylemişti. Merkel’in “Yunanistan’ın gereken her şeyi yapacağına inanıyorum”şeklindeki açıklamaları, aslında bu hafta Troyka’nın krizin pençesindeki komşudan ne isteyeceğini az çok gösteriyordu.

Merkel’in “daha çok çaba gösterin” uyarısına Yunan Maliye Bakanı Venizelos, “Yunanistan yapısal sorunları olan bir ülke olabilir fakat kesinlikle Avrupa Birliği’nin günah keçisi değildir” yanıtını vermişti.

İSTİFA EDERSE SİLBAŞTAN

Eğer Papandreu istifa ederse ülke bir an önce muhalefetin çağrısıyla erken genel seçime gidecek. Muhalefet lideri Antonis Samaras, eğer iktidar olursa AB ve IMF ile imzalanan sözleşmeleri yeniden müzakere edeceği yönündeki görüşünü açıkça ifade etmişti. Fakat elbette aylar sürecek olan bu seçim ve müzakere atmosferine ülkenin ne kadar dayanabileceği ve bu arada zehirin Avrupa’nın kanına hangi ülkeler üzerinden akmaya başlayacağı en büyük tartışma konusu olarak ortaya çıkıyor.
 

haberturk


Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,928 µs