En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'milli menfaatlerimizi koruruz' uyarısı

27 Eylül 2011 17:34 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'de doğal kaynak arama faaliyetlerini hatırlatarak, Türkiye'nin çevre denizlerdeki doğal kaynaklar üzerindeki haklarını savunmak için gerekli güvenlik tedbirlerini almakta kararlı o

Türkiye'nin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa tereddütsüz bir şekilde hayata geçireceklerini ifade eden Erdoğan, "Barışın imkanlarını sonuna kadar değerlendireceğiz ama ülkemizin hukukunu da sonuna kadar koruyacağız." dedi.

Preveze Deniz Zaferi'nin 473'üncü Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen törenle Milli Gemi (MİLGEM) projesinin ilk gemisi TCG HEYBELİADA (F-511) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Törende projenin ikinci gemisi BÜYÜKADA (F-512) denize indirildi. İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin ilk milli savaş gemisini Türkiye'ye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Milli savunma sanayinin ancak milli bir sanayi ve milli bir anlayışla mümkün olabileceğini aktaran Erdoğan, "Herkes bilsin ki, Türk bayrağı denizlerde de, okyanuslarda da barışın sembolü olmaya devam edecektir" dedi.

Türkiye'nin dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirebilen 10 ülke arasına girdiğini bildiren Erdoğan, "Ekonomimiz sağlam bir şekilde hedeflerine ilerlerken, dış politikada Türkiye her mecrada barışın bayraktarlığını yaparken, savunma sanayinde de tarihi bir eşiği bugün aşmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyada insansız hava aracı üretebilen üç ülkeden birisi olduğunu aktaran Erdoğan, milli tank, milli savaş helikopteri ve milli piyade tüfeğinin de artık yerli imkanlarla üretilebilecek noktaya geldiğini belirtti. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü olan 2023 yılında, kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye vizyonunu hep birlikte başaracağız, bu hedefe birlikte ulaşacağız." dedi.

Preveze Deniz Zaferi'nin de 473. yıl dönümünün de kutlandığını hatırlatan Erdoğan, "Preveze Deniz Zaferi'nden bugün dahi uluslararası toplum tarafından gerekli derslerin çıkarılmasını, tarihin ve zamanın mesajının doğru okunmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin artık "Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız da düşmanlarla çevrili" deyip kendi içine kapanan bir ülke olmadığına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin denizlerdeki ülke çıkarlarının çevre denizlerden Süveyş Kanalı'na ve hatta Hint Okyanusu'na kadar uzanacağını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevreli olan Türkiye'nin ekonomik menfaatlerini ve güvenliğini sonuna kadar koruyacağını belirten Erdoğan, "Ticari menfaatlerimizin korunmasının yanı sıra, denizlerimizdeki doğal kaynaklar üzerindeki haklarımızı da savunmak için gerekli güvenlik tedbirlerini almakta kararlıyız. Nitekim Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak giriştiği petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine karşı da hemen gerekli tedbirlerimizi aldık, KKTC ile New York'ta yaptığımız anlaşmadan sonra biz de Piri Reis gemimizi arama faaliyetlerinde bulunmak üzere bölgeye gönderdik. Bundan sonra da milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu tereddütsüz bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Barışın imkanlarını sonuna kadar değerlendireceğiz ama ülkemizin hukukunu da sonuna kadar koruyacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunun farkında olduklarını aktaran Erdoğan şöyle konuştu: "Bütün politikalarımızı da büyüklüğümüzle ve gücümüzle doğru orantılı olarak tayin ediyoruz. Yapılması gerekenleri doğru zamanda hayata geçirecek kudrete, dirayete ve imkanlara sahibiz."

Cihan



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs