En Sıcak Konular

Destici: İnşallah bu bir tertip, organize iş değildir

27 Eylül 2011 16:55 tsi
Destici: İnşallah bu bir tertip, organize iş değildir Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasının bir tertip, bir organize iş olmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Böyle bir şey olması halinde bunun bedelini ödeyeceklerini vurgulayan Destici, hukuk içerisinde kalarak kararlılıkla olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Destici, MHP'den ayrılıp BBP'ye geçen Eskişehir Günyüzü Kayakent Belediye Başkanı Ese Ildız ile bazı belediye meclis üyelerine rozetlerini taktı. Helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, baskılara rağmen hukukun içerisinde kalmaya çalıştıklarının altını çizdi. Olayın aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük çaba gösterdiğini dile getiren Destici şöyle devam etti:

"Eğer Muhsin Yazıcıoğlu'na bir tertip yapılmışsa, benim başından beri iddiam buydu, bunu da iki kişi biliyorsa biri gelip bunu söyleyecek, çünkü bu vicdanları kanatır, rahatsız eder. İnşallah bu bir tertip değildir, bu bir organize iş değildir, çünkü bunu yapanlar mutlaka eğer böyle bir şey yaptılarsa bunun bedelini ödeyecekler, biz kararlılıkla hukuk içerisinde kalarak bunun takipçisi olacağız."

DENEME UÇUŞU YAPILACAK

Cihazların söküldüğünü, belirlenen yerin aranmadığını, bilgi kirliliği oluşturulduğunu ileri süren Destici, savcılıkla birlikte aynı irtifada, aynı hızda ve yönde radar görüntüsü alınıp alınmadığına ilişkin bir deneme uçuşu gerçekleştireceklerini açıkladı. Kayıp elektronik cihazların faillerinin belli olduğunu ifade eden Destici, "Bu iş aydınlanacak. Eğer bu bir sistemin çürümüşlüğünden, kurumları çürütmüşlüğünden, içindeki insanları çürütmüşlüğünden kaynaklanan bir şeyse de bu işte hatası, ihmali, kusuru olanlar mahkeme önüne çıkıp cezalarını alacak. Yok tertipli bir şeyse de bunu işleyenler bu işin karşılığını görecek." dedi.

Helikopterin neden uçtuğunu, neden düştüğünü ve niye bulunmadığını takip ettiklerini dile getiren Destici, Kaza Soruşturma Kurulu'nun açıkladığı raporun ise kimseyi tatmin etmediğini ifade etti. Helikopter cihazlarının sökülmesine ilişkin ise Destici şu görüşleri dile getirdi:

"TSK bizim göz bebeğimiz, bir taraftan bu suçu işleyen ya da bu hatayı yapanlar da TSK mensubu ama TİB'den gelen verileri doğru bir şekilde yorumlayıp Kahramanmaraşa'a ileten de TSK mensubu. Bunun da hakkını vermek lazım. Yozgat'taki Jandarma kaçakçılık binbaşı, görevi olmadığı halde duyarlılıkla TİB'deki dönem arkadaşını arıyor ve 'Telefonlar bu, sinyali araştırır mısın' diyor. Bunun duyarlılığını nereye koyacağız? TİB'den veriler Jandarma Genel Komutanlığı'na gittikten sonra harita üzerinde çalışıp bunu hemen Kahramanmaraş'a ileten Süleyman Başçavuşu, Ümit Başçavuşu nereye koyacağız? Bu CD'yi de Cumhurbaşkanı'na gönderenin meçhul bir subay olduğu bildiriliyor. Dolayısıyla da kurumları topyekün karşımıza alamayız veya topyekün kurumları burada suçlayamayız. Hele de TSK'yı."

TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPILSIN

Hem askeri hem de sivil bürokratik oligarşi ile karşı karşıya olduklarını savunan Destici, kurumlardan hata yapanları korumamalarını isteyerek onların top yekün bir camianın ya da bir kurumun yıpratılmasına neden olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ithamlara karşı bunlarla ilgili kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmasını isteyen Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere konunun aydınlatılması noktasında çaba sarf edenlere teşekkür etti.

Terörle mücadele konusuna da değinen Destici, en temel uygulamaların bile yerine getirilmediğini iddia etti. Her şehit cenazesinin ardından "Mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla sürecektir" sözünün de bir anlam taşımadığını belirten Destici, "Apo ile mi, Kandil ile mi, PKK'nın siyasi uzantıları ile mi, kiminle müzakere ediyorsunuz? Hükümet net olarak politikalarını açıklamalı. Terörist ile Kürt kardeşlerimizin ayrı tutulması gerekiyor ve bölge insanı dinlenmelidir. İstihbaratın zaafları da var." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs