En Sıcak Konular

'Umarız güç kullanmak zorunda kalmayız'

27 Eylül 2011 16:27 tsi
'Umarız güç kullanmak zorunda kalmayız' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akdeniz'deki savaş gemilerini savaşmak için gönderilmediğini kaydederken, ''Umarız Türkiye güç kullanmak zorunda bırakılmaz.'' yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'deki temasları sırasında Avrupa'nın önde gelen haber kanallarından Euronews'e özel demeç veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Hiç kimseyle savaş yapmaya, kavga etmeye ihtiyacımız yok, niyetimiz de yok. Umarız karşı taraf da böyle bir cüretkârlığı göstererek Türkiye'yi güç kullanmak mecburiyetinde bırakmaz.'' şeklinde konuştu. TRT'nin de önemli ortakları arasında bulunan ve 11 dilde 24 saat yayın yapan haber kanalı Euronews'in Brüksel Temsilcisi Gülsüm Alan'a konuk olan Arınç'ın katıldığı program bu akşam ekranlara gelecek.

Akdeniz'deki petrol arama konusunun 'restleşme' olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Arınç, ''Ancak son zamanlarda ihtilaflı olduğumuz ve bazı konularda ayrı düşündüğümüz iki ülkeyle onların birleşerek özellikle Türkiye'yi ve Kuzey Kıbrıs kesimini rahatsız edecek biçimce petrol arama faaliyetine girişmesinin bir politik anlamı olmalı. Savaş gemilerimizi savaşmak için göndermiyoruz. Bir koruma faaliyeti içerisinde. Ve herhangi haksız hukuka aykırı müdahale olursa buna karşı duracaktır. Bu da haklarımız korumak için kullanacağımız argümanlardan bir tanesi. Dolayısıyla hiç kimseyle savaş yapmaya kavga etmeye ihtiyacımız yok, niyetimiz de yok. Umarız karşı tarafta böyle bir cüretkarlığı göstererek Türkiye'yi güç kullanmak mecburiyetinde bırakmaz.'' dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE MÜZAKERELER DEVAM ETMEYECEKTİR

Türkiye'nin Rum Kesimi AB Dönem Başkanı olduğunda Brüksel ile ilişkileri donduracağını açıkladığının hatırlatılması üzerine Bülent Arınç, ''AB hatasını düzeltmek için bence acele etmeli. O hatası da şudur: Güney Kıbrıs Rum kesimini Tüm Kıbrıs'ı temsil eder bir biçimde AB'ye üye olarak almaları belki Avrupa Birliği tarihinde en büyük hatalardan birisi olmuştur. Biz birleşik Kıbrıs'ın her zaman yanında olduk. Bu (Rumların AB Dönem Başkanlığı) dönemde hiçbir şekilde müzakereler devam etmeyecektir. Meşruiyetini tanımadığımız, tartışmalı bir konumda bulunan Rum kesiminin başkanlık yapması halinde mevcut itirazlarını ve blokajlarını da bildiğimiz için 'siz önce kendi içinizde bütünleşin tüm Kıbrıs'ı temsil eder hale gelin, ondan sonra sizinle masaya oturacağız' diyoruz.'' sözlerine yer verdi.

Cihan



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs