iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Hasta hangisi: Papa mı, Ratzinger mi?

27 Eylül 2011 13:04 tsi
Hasta hangisi: Papa mı, Ratzinger mi? 'Papa istifa edecek'miş!. Olacak iş mi. O sebepleri kim yutar?. Olmaz ya.. Papa eğer istifa ederse.. Sebebi Vatikan’da aranmaz.. Başka başkent de aranır… iyibilgi Ankara

Tabii önemli bir haber. Hatta yalanlanmış olmasına rağmen öyle!

Genellikle sağlam iddialar oraya atan bir yazarın İtalyan Libero Gazetesi’nden kaleme aldıklarında Hürriyet’ten Reha Erus’un aktardıklarına göre durum şöyle…

“… Papa’nın son birkaç aydır sağlık sorunları yaşadığı, din konusunda ‘formsuz’ olduğu ve Vatikan’ı sarsan pedofoli skandalı yüzünden çaresiz olduğu” belirtiliyor.

“… Papa’nın ağabeyi Georg Ratzinger’in ‘Eğer 16. Benedikt kendisini sağlıklı hissetmezse istifa eder’ değerlendirmesini de aktardı. Vatikan ise aynı gün açıklama yaparak iddiayı yalanladı.”

Böyle bir iddianın ortaya atılmış olması dahi ilginç. Çünkü: 1. Hangi Papa hasta değildi ki? 2. Din konusunda formsuz olmak ne demek? 3. Kiliseyi sarsan pedofili skandalları ‘kutsal baba’yı ne zaman bağladı?

Papalık zaten hayli ileri yaşlarda din adamlarına nasip olabiliyor. Bu yüzden en sağlıklısının bile yaş gereği taşıdığı hastalıklar var. Ama en önemlisi şu ki, papalar hastalıkları nedeniyle hayatta ayrılacak duruma gelseler bile gözlerini Vatikan’daki odalarında kapıyorlar.

Din konusunda formsuz olmak da garip bir iddia. Ne anlattığı muğlak ama esasında Papalık makamına seçilen kişiler o ana kadar ki yaşamlarında dine katkılarında gösterdikleri performansla seçiliyorlar.

Hele hele Benedikt’in kariyeri ve eserleri düşünüldüğünde/bilindiğinde kimsenin “zayıf” notu vermeye takati yetmeyebilir. Ama yok kastedilen, geziler eliyle Katoliklere erişmesi ise Papa daha yine ziyaretten döndü.

O kadar taze ki ziyaret, gittiği yerlerin tozu daha üzerinde duruyor. Pedofili meselesine gelince. Kilisenin içindeki bu rezillik kuşkusuz Vatikan’ı üzüyor. Ama sorumluluğu paylaşması düşünülemez. Belki idari açıdan eleştiri getirilebilir ama Papa’yı pedofilinin içine çekmek düşünülemez.

O halde? Hıristiyanlık açısından Papalık makamı uhrevi bir makam olduğundan istifa gibi dünyevi bir uygulamaya muhatap olması halinde gariplik aramak kimseyi şaşırtmamalı.

Yani Benedikt istifa etmez. Ama Ratzinger istifa edebilir. Bunun içinde kendisine “makul bir gerekçe” gösterilmiş olmalı! Peki düne kadar uluslar arası ziyaretlerde bulunan Papa’ya, pardon Ratzinger bu gerekçe ne zaman gösterilmiş olabilir?

Onun için de belki son ziyaretine ama eski adresine, bakmak gerekiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs