En Sıcak Konular

KCK'ya büyük bir darbe daha...

26 Eylül 2011 08:03 tsi
Terör örgütü PKK ve sözde şehir yapılanması KCK'ya büyük bir darbe daha indirildi...

Terör örgütü PKK ve sözde şehir yapılanması KCK'ya yönelik olarak İzmir merkezli İstanbul, Diyarbakır, Muş ve Siirt'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 6'sı kadın 34 kişiden 30'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan A.P. ise kalp rahatsızlığı bulunduğu için hastaneye kaldırılmıştı. A.P.'nin tedavisinin ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege Bölgesi'nde KCK'yı oluşturup örgüte adam kazandırmaya çalıştığı iddia edilen, aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu kişileri yaklaşık 6 ay boyunca teknik takibe aldı. Delillerin toplanmasının ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen 300 polis, 5 ayrı ilde eşzamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda, aralarında BDP Bayraklı İlçe Başkanı Z.H., BDP Parti Meclisi Üyesi A.D.'nin de bulunduğu çoğu BDP yöneticisi ve üyesi 7'si emekli öğretmen, 1'i emekli polis 35 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevkedilen 6'sı kadın 34 kişiden İ.A., A.A., N.A. ve İ.A. Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Aralarında 6 kadının da bulunduğu 30 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan zanlılardan 30'u da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların, Ege Bölgesi'ndeki illegal faaliyetleri organize etmek ve buralara adam kazandırmak için KCK'nın Kent Meclisi yapılandırmasını oluşturmaya çalıştıkları ve kentteki korsan gösterileri organize ettikleri, Diyarbakır'da KCK'ya yapılan operasyonların ardından boşalan kadrolara eleman yetiştirdiği ileri sürülmüştü. Zanlıların ayrıca, BDP'nın sözde siyaset akademisiyle örgüte sempatizan ve eleman kazandırmayı amaçladıkları iddia edilmişti. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman, yüzlerce yasaklı yayın, PKK ve KCK'nın kent ve savunma birlikleri yapısını anlatan döküman ve notlar ile terör örgütünün yayın organı ROJ TV'den kayıt edilen görüntüler ele geçirilmişti. Zanlılardan M.A.'nın evinde yapılan aramalarda ise 200 karton kaçak sigara ve bir ruhsatsız silahın bulunduğu belirtilmişti.

cihan


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,985 µs