En Sıcak Konular

Süheyl Batum'dan terör örgütüyle pazarlık şartı

24 Eylül 2011 13:42 tsi
CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Süheyl Batum'dan terör örgütü PKK ile pazarlık konusunda ilginç bir teklif geldi.

Terör örgütüyle silahların susmasıyla birlikte pazarlık yapılması gerektiğini belirten Batum, "Bir ülke, özel temsilciyle, o ifadelerle pazarlık etmez. Ne zaman eder? Silahlar susar, insanlar şehit olmaz, ölmez, korku içinde yaşamazlar. O zaman terör biter, eski terör örgütüyle oturursun yeni gündemi oluşturursun." dedi.

Batum, Eskişehir'de bir restorantta, Memleket Sevdalıları Derneği ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Konuşmasında, MİT ile terör örgütü PKK görüşmesini eleştirirken, Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan için, "Başbakan denilen adam ve Hakan Fidan denilen kişi" şeklinde ağır ifadeler kullanan Batum, "Şimdi geçmişinde, Hikmet Yar'ın dizinin dibinde çektirdiği resimden başka hiçbir şeyi olmayan kişi çıkmış, bize terörle mücadele böyle yapılır diyor. İnsanlar orada ölüyor." dedi.

MİT-PKK görüşmesini ve orada geçen ifadeleri "iğrenç" olarak değerlendiren Batum, terör örgütüyle pazarlık konusuna yönelik ilginç bir teklifte bulundu. Batum, terör örgütüyle ancak silahların susmasıyla birlikte pazarlık yapılması gerektiğini anlattı. Batum, şöyle dedi: "Bir ülkenin başbakanı özel temsilci göndererek, o ifadeler doğrultusunda terör örgütüyle pazarlık etmez. Ne zaman eder? Silahlar susar, gösterir o ülkenin insanları artık şehit olmazlar, ölmezler, korku içinde yaşamazlar. Terör biter ve eski terör örgütüyle oturursun yeni gündemi oluşturursun. Oysa bunlar ne yapıyor? Deliğe süpürülme korkusu içerisinde, terör örgütüyle pazarlık ediyor."

BATUM'UN TOPLANTISI CHP TEŞKİLATINDAN HABERSİZ ORGANİZE EDİLMİŞ

Bu arada, Batum'un Memleket Sevdalıları Derneği ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri ile bir araya geldiği toplantının CHP'de krize neden olduğu kaydedildi. Sözkonusu toplantının organizasyonundan CHP Eskişehir il yöneticilerinin haberinin olmadığı, durumun hazırlıkların tamamlanmasından bir süre sonra ilgililere haber verildiği ve bunun üzerine tartışma yaşandığı belirtildi. Bu gelişme üzerine organizasyonu CHP İL Teşkilatı adına yapılmak istendiği ancak bunun kabul edilmediği ifade edildi. CHP ile Memleket Sevdalıları Derneği ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri arasındaki tartışmanın bazı kişilerin devreye girmesiyle son bulduğu öğrenildi.

Cihan



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs