En Sıcak Konular

İzmir'e 2 milyon metrekarelik sera...

23 Eylül 2011 16:11 tsi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de 2 milyon metrekarelik jeotermal sera alanı kurulmasını hedeflediklerini söyledi.

Eker, İzmir Tarım ve Hayvancılık Laboratuvarı'yla birlikte 7. Uluslararası Tarım, Sera, Hayvancılık Fuarı ve 3. Animalexpo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışına katıldı.

Törende yaptığı konuşmada fuarların sadece ticari bağlantılar değil, gelişmelerin izlenmesi açısından da önem taşıdığını belirten Bakan Eker, "Bu fuarda 500'ün üzerinde firmanın ürünleri sergilenecek. Ayrıca katılımcılardan 60'ı yabancı. İzmir'e de bu yakışırdı." dedi. Şehrin tarımcılık ve hayvancılıkta önemli bir potansiyel olduğunu kaydederek, hükümet olarak bunu geliştirmek istediklerini ve özel destek verdiklerini belirtti. Eker, şunları söyledi: "İzmir'le ilgili desteklerimiz başından beri devam ediyor ama bundan sonra bazı alanlardaki potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için önemli projelerimiz var. Bunlardan birisi, şehrin ürün kümelenme çalışmasının pilot bölgesi olarak seçilmesi. Zeytin, zeytinyağı, organik tarım ürünleri, seracılık, üzüm, üzüm ürünleri, bitkisel yağlar gibi konularda kümelenme çalışmaları 2015 yılına kadar tamamlanacak. Bölgede jeotermal seracılığın geliştirilmesiyle ilgili bir çalışmamız da var. 2 milyon metrekare alanda jeotermal sera kurulmasını hedefliyoruz."

Bakan Mehdi Eker, Türkiye'de tarım üretiminin giderek modernleştiğine ancak arazilerin miras yoluyla bölündüğüne de dikkat çekerek, bunu önlemek için bir kanun taslağı üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

cha



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs