En Sıcak Konular

PKK için değil piknik için

23 Eylül 2011 15:11 tsi
KCK için örgütsel çalışmalar yaptıkları iddiasıyla 32 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunan KCK için örgütsel çalışmalar yaptıkları iddiasıyla 17'sinin tutuklu yargılandığı 32 sanıklı davanın duruşmasına devam edildi.

Diyarbakır'daki PKK'lı teröristlerin sorumlusu olduğu iddia edilen sanık Y.B., örgüte malzeme götürmediğini, aldıkları malzemelerle kız arkadaşıyla dağa piknik yapmak için gittiğini iddia etti. Sanık Y.B., örgüt mensuplarına malzemeleri teslim edilirken çekilen fotoğraflarının kendisine ait olduğunu kabul etti, ancak bir ajanın kendisini yönlendirdiğini öne sürdü.

Sanıklar, terör örgütü PKK'nın kırsaldaki teröristlerinin her türlü ihtiyacını KCK talimatıyla karşıladığı iddiasıyla, nisan ayında 3 ilde düzenlenen operasyonlarla tutuklanmıştı. Diyarbakır'ın Lice ve Dicle kırsalında faaliyet gösterdikleri iddia edilen teröristlerin üzerinde ve adreslerinde PKK'nın ihtiyaç listesi ele geçirilmişti.

Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık ve avukatları katıldı. Mahkeme başkanı kimlik tespiti yaptıktan sonra, sanıklara savunma hakkı verdi. Diyarbakır'daki PKK'lı teröristlerin sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan sanıklardan Y.B., suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme başkanı sanığa, örgüt için para toplamak, 2004 yılında PKK'nın Diyarbakır'da düzenlediği saldırı için onları şehir merkezine getirmek, örgütün erzaklarını temin etmekle suçlandığını hatırlattı. Y.B.'nin evinde terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için hazırlık yaptığı belirlenen bir kadının da yakalandığının hatırlatılması üzerine sanık, kadının kız arkadaşı olduğunu iddia etti.

Telefonundan terör örgütünün ortamı hakkında bilgi verilen mesajların kendisine ait olduğunu kabul eden Y.B., nişanlısının bir yerde çalıştığını ve ona moral vermek için bunları yazdığını kaydetti. Sanık, malzeme alırken ve örgüte verirken çekilen fotoğrafları kabul etti.

Sanık Y.B, "Mademki beni takip ediyorlardı fotoğraflarımı çekiyorlardı, neden suçüstü yapmadılar. Yanımda biri vardı. Tüccardı. Sanırım gizli tanıktır dosyada. O ajan beni hep yönlendirdi. Bu siyasi bir dava değildir. Ben malzemeleri doğduğu köyü görmeyen kız arkadaşımı pikniğe götürmek için aldım." diye konuştu. Mahkeme duruşmaya ara verdi.

cha



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs