En Sıcak Konular

"HES'lere hayır"

23 Eylül 2011 10:49 tsi
Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, Arılı ve Çağlayan vadilerinde Hidro Elektrik Santralı (HES) yapamayan firmaların bu kez Fındıklı'nın bir başka vadisi Ihlamurlu'da proje geliştirmeye başladıklarını söylüyor.

Şan, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de enerji firmalarının projelerinden, yöre halkının ise HES'leri yaptırmama kararlılığından vazgeçmediğini belirtti.

Yaklaşık 5 yıldır HES projelerine karşı hem demokratik ve hem de hukuksal mücadelesini sürdüren Fındıklı halkının bugüne kadar HES projelerine bir kazma dahi vurdurmadığını anlatan Şan, Fındıklı Arılı ve Çağlayan vadilerinde çeşitli firmalarca yapımı planlanan 16 ayrı HES projesi nedeniyle Fındıklılılar'ın vadilerinde gece gündüz nöbet tuttuklarını, verilen hukuksal mücadele sonucunda da iki vadinin doğal sit alanı ilan edilmesini sağladıklarını söyledi.

Ömer Şan, alınan sit kararlarının ardından HES yapamayan firmaların sit kararlarının kaldırılması için İdare Mahkemesine başvurduklarını, ancak mahkemenin firmaların başvurularını reddettiğini ifade ederek, ''Arılı ve Çağlayan vadilerinde HES yapamayan firmalar, bu kez Fındıklı'nın bir başka vadisi olan Ihlamurlu Vadisi'nde proje geliştirmeye başladı. Ihlamurlu Vadisi üzerinde bir firmanın yapmayı planladığı 6 megavat kurulu gücündeki Üstün 1-2 Regülatörü ve HES projesi için yarın ÇED toplantısı yapılacak. Fındıklı halkı bir kez daha gür bir sesle 'HES'lere hayır' diyecektir.''

Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Gürkan ise, HES'lere karşı yurt genelinde verilen tepkilere, yargının verdiği yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarına kulaklarını tıkayan siyasilerin ve HES dayatmacılarının yeni projeler geliştirmeye devam ettiğini savundu.

Gürkan, Fındıklı'da düzenlenecek ÇED bilgilendirme toplantısında HES'lere bir kez daha ''hayır' demeye hazırlandıklarını ifade etti.

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs