En Sıcak Konular

Bakan Şahin, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi kabul etti

22 Eylül 2011 18:32 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Bakan Fatma Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, büyükelçinin bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti. 61. Hükümete sosyal politikalar alanında ayrı bir bakanlık oluşturulduğunu hatırlatan Şahin, "Ekonomik kalkınmayı sosyal politikalar ile besleyemezseniz, insani gelişmişlik kriterlerini dönüştürmek mümkün değil." dedi.

İki ülke arasındaki işbirliğini çok önemsediklerini aktaran Şahin, şöyle dedi: "Burada sizlerle olan işbirliğini çok önemsiyoruz. Çünkü, ABD bizim çok ciddi manada stratejik anlamda işbirliği yaptığımız ve çok önemsediğimiz bir ülke. Her türlü alana, Sayın Başbakanımızın ABD Başkanı ile iki gün önce yaptığı uzun bir toplantıdan çıkan sonuçta da görüldüğü gibi, karşılıklı yapılması gereken çok ciddi işbirliği var."

Şahin, burada terörle mücadele ne kadar önemliyse, sosyal politikalarda da yapılması gereken işlerin bir o kadar önemli olduğunun altını çizdi. Şahin, "Dolayısı ile bize düşen görev alanı içerisinde sizin deneyimlerinizi, tecrübenizi önemsiyoruz. Karşılıklı işbirliği içerisinde hareket ettiğimiz zaman dünya insanlığı için güzel işleri beraber yapacağımıza yürekten inanıyoruz." diye konuştu. Şahin, Ricciardone'ye de yeni dönemin hayırlı olması ve başarı ile geçmesi temennisinde bulundu.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ise bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini aktardı. İnsan hakları ve kadın haklarını şahsen çok önemsediğini söyleyen Ricciardone, "Bildiğiniz gibi patronum bir kadındır. Eşim bir bilim kadını, iki de kızım var. Onun için çevrem çok başarılı kadınlarla doludur. Kadınlara büyük saygı duyuyorum." şeklinde konuştu.

Çok çeşitli alanlarda iki ülke arasında işbirliklerinin olduğunu kaydeden Ricciardone, bu işbirliklerini geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Cihan



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs