En Sıcak Konular

CHP'nin ilk sırası 367 mimarının

3 Haziran 2007 21:53 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Şahin Mengü, Manisa’dan birinci sıradan aday gösterilecek. Mengü, Sabih Kanadoğlu'na 367 fikrini veren isimdi.

CHP’de Parti Meclisi Toplantısı sürerken adaylar da netleşmeye başladı. Baykal’ın, uzun bir süredir avukatlığını yürüten Şahin Mengü’nün Manisa’dan birinci sıradan aday gösterileceği öğrenildi. Mengü, Manisa’da, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a karşı yarışacak.

ECEVİT’İN DE AVUKATLIĞINI YAPTI

Mengü, Bülent Ecevit’in de sıkı yönetim döneminde avukatlığını üstlendi. Mengü, bir demecinde Ecevit’e ilişkin şunları söylemişti:

"Ecevit'in çok iyi bir hukuk mantığı vardır. Hukukçu olmamakla birlikte kendisi bu işleri çok iyi algılar. Yasaklı olduğu dönemde bir açıklama yapacağı, bir demeç vereceği zaman önce 3 avukatı olarak biz okurduk. Bunun MGK'nın, liderlere konuşma yasağı getiren 52 sayılı bildirisine aykırı olduğunu söylerdik. Ama ‘Bunu söylemem gerekiyor’ der ve mahkum olacağını bile bile konuşurdu. Yani ‘Bana birşey yapamazlar’ havasında değildi. Tersine, askerlerin üstüne geleceklerini, kendisini içeri atacaklarını bildiği halde sorumluluğunu bilen, ‘yapılması gerekeni yapan’ ciddi bir siyasi lider gibi demeçler veriyordu. Mahkemelerde çok rahat ve çok cesurdu. Hukuki savunmayı bize bırakır, siyasi savunmayı kendisi yapardı. Zaman zaman ilk duruşmayı hatırladığımızda üzülür ‘5-6 kişiyle yargılanmıştık’ diye yakınırdı.

Yanında bir avuç adam kalmıştık. Ama buna rağmen hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı." Mengü, Bülent Ecevit’in başyazarlık yaptığı Arayış Dergisinin de imtiyaz sahipliğini yaptı.

367’NİN MİMARI

Şahin Mengü, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ortaya attığı 367 şartını ilk kez gündeme getiren isim oldu.

Halen, CHP lideri Deniz Baykal’ın avukatlığını yürüten Mengü, çok sayıda gazete ve gazetecinin de avukatlığını yapıyor.

Adaylık için bir çok önemli ismin başvurduğu CHP’de ise, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’un aday gösterilmeyeceği belirtildi.

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs