En Sıcak Konular

CFR, çatırdayan DP ve ölen öküz!

3 Haziran 2007 21:35 tsi
CFR, çatırdayan DP ve ölen öküz! Arslan Bulut, "DYP-Anavatan birleşmesi, aniden zora girdi! Neden acaba?" diye soruyor ve ipuçları veriyor: CFR önce DYP-Anavatan birleşmesine müdahil olmak istedi, fakat Erkan Mumcu bu isimlere itiraz edince, öküz öldü, ortaklık sona erdi. Şimdi son and

Arslan Bulut'un yazısı:

CFR'nin öküzü öldü, ortaklık ayrıldı!

DYP-Anavatan birleşmesi, aniden zora girdi! Neden acaba? İnceleyelim: Yeniçağ’ın haberine göre İstanbul’da Bilderberg Grup toplantısı devam ederken, Ankara’da da 11 CFR üyesi devlet üst düzey yöneticileriyle görüştü. Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası ise “Büyük Üstad” seçimi yaptı!
Bilderberg toplantısına katılacak olan 135 yabancı konuk İstanbul’da uçaktan inerken CFR üyeleri de Ankara’ya devam etti. Türkiye’ye gelen CFR üyeleri, kendisini dünya hükümeti olarak gören Global Stratejik Komite üyeleridir.

David Rockefeller, Henry Kissinger, Richard Holbrook, Paul Wolfowist, Mr. Hamilton, Richard Perle, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Jeams Femuston, Mr. Zordon, Loyd Frenklin, Lery Soms’tan oluşan CFR heyeti başta Başbakan olmak üzere diğer devlet üst düzey yöneticileriyle görüşmelerini sürdürürken Cuma akşamı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tan da randevu talebinde bulundular. Ancak Genelkurmay Başkanı, aynı gün ASEM’de yaptığı toplantıda ABD’nin karşısına geçerek ABD’nin teröre destek verdiğini açık bir şekilde ifade etti.

***

CFR’cilerin son ziyaretle, “İran’a yapılacak hava saldırısında ABD’nin yanında yer alması için Genelkurmay’ı ikna etmek.

Irak’ta ABD çıkarlarını korumak, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyine girmesini önlemek ve buradaki devletçiği Türkiye himayesine vermek” hedeflerine uygun görüşmeler yaptığı da bildiriliyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “Türkiye küresel sermayenin para hareketleri açısından son dönemde önemli bir ülke konumunu aldı. Özellikle AKP iktidarıyla birlikte paradan para kazanan aktörler için Türkiye bir cennet durumuna geldi. Türkiye’de ulusal bir koalisyon kurulursa bu sistem işlemez. Bu sebeple ulusal koalisyon uluslar arası sermaye açısından Türkiye’de bir risktir. Bunun da toplantılarda ele alınacak konular arasında olması düşünülebilir” diyor.

***

CFR’nin Türkiye’deki ilk toplantısı değil bu! Daha önce de geldiler. Ayrıca, dünyadaki büyük şirketlerin başkanları, IMF ve Dünya Bankası Başkanları ile birlikte her yıl İstanbul’da “Yatırım Danışma Konseyi” adı altında Tayyip Erdoğan’ın misafiri oluyor. Türkiye’deki hangi stratejik kuruluş özelleştirilecek ve bu şirketlerden hangisine satılacak, bu toplantılarda karar veriliyor. Tıpkı Endonezya’nın paylaşılması gibi birkaç yıl içinde Türkiye pastasını paylaştılar. Şimdiki ziyaretleri, bugüne kadar elde ettiklerini korumak içindir. Çünkü milli bir hükümet kurulursa, bu kapitülasyonların kaldırılmasından endişe ediyorlar. Öyle ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanını bile kendileri belirlemek istiyorlar. Abdullah Gül, onlar için çok uygun bir isimdi, ancak başaramadılar! Kendi adamlarından birkaç kişiyi, parlamentoya sokmak için aşındırmadık kapı bırakmadılar. Hâlâ da işin peşini bırakmış değiller. Önce DYP-Anavatan birleşmesine müdahil olmak istediler. Fakat Erkan Mumcu bu isimlere itiraz edince, öküz öldü, ortaklık sona erdi. Şimdi son anda CHP’ye aynı adamları kabul ettirmeye çalışıyorlar! İçlerinden birini Cumhurbaşkanı yapmak için!

***

Diğer taraftan, MOSSAD’ın ikinci başkanlığını yapmış David Kamhi, Ankara’da Glokalleşme toplantısına başkanlık etti!

Zaten, Türkiye’nin yönetim yapısı, kamu yönetimi reformu, sözde kalkınma ajansları gibi yasalarla zorlanıyordu. Bunların tamamı CFR’nin dayatmasıdır. Bilindiği gibi AKP’nin programı da 2001 Temmuz ayında ABD’den gönderilen CFR kaynaklı bir memorandum esas alınarak yazılmıştır.
Aslında bütün bu faaliyetler, iktidar partisinde ve muhalefet içinde bazı yetkili şahısların, Yüce Divan’da yargılanmasını gerektirir.

yeniçağ



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,460 µs