En Sıcak Konular

Çocuk filmi "Sihirli Kutu"ya yaş sınırı

3 Haziran 2007 16:07 tsi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün gösterime giren “Sihirli Kutu-Last Mimzy” adlı filme “çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceği” gerekçesiyle 7 yaş sınırı getirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede filmin ilgili yönetmeliğin 11. maddesi gereğince çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçesiyle 7 yaş ve üzeri izleyici için uygun olduğu sonucuna varıldı.

New Line Cinema’nın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmeni Robert Shaye. Chris O’Neil, Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson ve Timothy Hutton’ın rol aldığı film, Lewis Padgett’ın kısa bilim-kurgu öyküsünden uyarlandı. Filmin konusu şöyle:

“İki çocuk, içinde ilk bakışta oyuncağa benzeyen garip nesneler olan bir kutu bulur. Çocuklar bu oyuncaklarla oynadıkça, giderek artan zeka belirtileri göstermeye başlarlar. Öğretmenleri, bu 2 kardeşin anne ve babasına, çocuklarının dahi seviyesini bile aşan zihinsel bir aktivite gösterdiğini söylediğinde, çocukların ailesi de ortada garip bir şeyler olduğunun farkına varır. İki kardeşten küçüğü olan Emma, annesine oyuncaklar arasında adının Mimzy olduğunu söylediği bir tavşanın ona yeni şeyler öğrettiğini söyler.

Emma’nın annesi, çocuklarının durumuyla ilgili giderek artan bir endişeye kapılmışken, tüm şehri etkileyen bir elektrik kesintisi yaşanır. Hükümet yetkilileri kesintinin kaynağını araştırdığında, ailenin evi ile karşılaşırlar. Çok geçmeden, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.”

FİLM ŞİRKETİNİN AÇIKLAMASI

Filmin Türkiye dağıtımcılığını üstlenen Medyavizyon şirketi yetkilileri, yapımın dünyanın geleceğini çocukların içindeki masumiyete bağlayan, çocukları da bu konuda düşünmeye iten bir filmin bu şekilde değerlendirilmesinin yanlış olduğu görüşünü dile getirdiler.

Filmin 1960’larda yazılmış ünlü bir çocuk öyküsünden uyarlandığını ifade eden yetkililer, filmin İrlanda, Singapur ve ABD’de aile gözetiminde izlenmesinin tavsiye edildiğini kaydettiler.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs