En Sıcak Konular

HAS Parti'den yeni eğitim yılı mesajı

18 Eylül 2011 14:39 tsi
HAS Partili Demircan, adil olmayan ve çarpık eğitim sisteminin derhal değiştirilmesi gerektiğini ifade etti

Has  Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, "uzun yıllar içerisinde köklü bir çözüme kavuşturulmamış olan çarpık, gayri adil, eğitimin amaçlarından uzaklaşmış ideolojik sistem devam etmekte, en kolay çözülmesi gereken fiziki şartların bile asgari düzeyde iyileştirilemediği görülmektedir."dedi.

Yeni eğitim yılının açılışı nedeniyle bir basın açıklaması yapan Has  Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, "Bugün ilk ve orta öğrenimde 2011-2012 eğitim yılının ilk zili çalıyor. Yeni eğitim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimiz ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

"Pek çok ülkenin nüfusundan fazla sayıda ilk ve orta öğrenim çağında genç beyinlere sahip bir ülkeyiz. Bu elbette güven ve övünç kaynağı bir durum. Ancak sorumluluğumuzun boyutlarını da ortaya koymaktadır" diyen Demircan şunları söyledi:

"Eğitim hakkı vazgeçilmez bir haktır. Hiçbir gerekçeyle engellenemez. İdeoloji baskısından arındırılmalıdır. Ortak alanda ortak bilgiler verilmeli, bunun dışında 18 yaşına kadar velilerin, 18 yaşından sonra bireylerin kendi istekleri ile her alanda eğitim ve öğretim serbest olmalıdır. Eğitimde amaç sadece bilgi ve beceri kazandırma olmaması gerekir. Ayni zamanda insan olarak ahlaki ve manevi değerlerle donatmalıdır. Eğitim ve öğretim; çocuklarımızın yeteneklerinin tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve ortaya çıkarılan yeteneklerin geliştirilmesini sağlamalıdır. Bunun yanında kişinin yeteneğine uygun, kendi geçimini kazandıracak bir meslek edindirmelidir. Bilimsel çalışma yapabilecek potansiyeli olanlar ilgi alanlarda yüksek öğrenime ve bilimsel çalışmalara yönlendirilmelidir"

ÖĞRETMEN AÇIĞI DERHAL GİDERİLMELİ

Demircan açıklamasında, "Eğitimin her kademesi sosyal güvenlik kapsamına alınmalıdır. İmkanı olmayan herkesin eğitim giderleri sosyal güvenlik kurumunca karşılanmalıdır. Bugün gelinen noktaya baktığımızda hedef olarak ortaya koyduğumuz bu yerden çok uzakta olduğumuz aşikardır. Uzun yıllar içerisinde köklü bir çözüme kavuşturulmamış olan çarpık, gayri adil, eğitimin amaçlarından uzaklaşmış ideolojik sistem devam etmekte, en kolay çözülmesi gereken fiziki şartların bile asgari düzeyde iyileştirilemediği görülmektedir. Sınıflardaki yığılmaları ortadan kaldıracak tedbirler en kısa zamanda alınmalıdır. Öğretmen açığı derhal giderilmeli ve öğretmenlerimizin sorunları çözülmeli ve meslek içi eğitimlerine önem verilmelidir. Bu amaç için ülke imkanları sonuna kadar zorlanmalıdır. "Bir tarafta öğretmen açığı, diğer tarafta atanma bekleyen on binlerce öğretmen" kabul edilemez bir garabettir" dedi.

SINAV SİSTEMİ ADİL DEĞİL

Eğitim sistemini eleştiren Demircan, "İlköğretimden orta öğretime ve ortaöğretimden yüksek öğretime geçişi düzenleyen saçma ve gayri adil sınav sistemi yüzünden özellikle ortaöğretimde okullara paralel dershane sistemi oluşmuş ve öğrencilerimiz garip bir test sistemine mahkum edilmiştir. Maalesef bu sorun kangrenleşmiştir. Bu sınav sistemi derhal kaldırılmalı, yerine adil, etkin bir değerlendirme ve yönlendirme sistemi geliştirilmelidir. Dünyadaki doğru örneklerden yararlanılmalıdır" ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ MESELEMİZ EĞİTİMDİR

İktidara uyarıda bulunan Demircan, "Son zamanlarda katsayı sisteminin kaldırılma kararı bunca çarpıklık arasında geç kalınmış olsa da atılmış doğru bir adımdır. Bir tarafta "iş arayan meslek sahibi edilmemiş yüz binlerce genç, diğer tarafta aradığı vasıflı elamanı bulamayan işveren" garabetinden süratle kurtulmak için vakit kaybetmeden, süratle meslek okullarındaki çökmüş olan eğitimin rehabilite edilmesi şarttır.İktidarı uyarıyoruz. En değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Ülkenin en önemli meselesi eğitimdir. Bu hususta gözümüz üzerinizdedir. Hiçbir mazereti kabul etmiyoruz" diye konuştu ve yeni eğitim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs