En Sıcak Konular

Bayar ve Özfatura, adaylıktan çekilebilir

3 Haziran 2007 14:40 tsi
Bayar ve Özfatura, adaylıktan çekilebilir Merkez sağda birleşmeyle ilgili yaşanan olumsuz gelişmeler, adayları da etkiledi. Demokrat Parti'de (DP) birleşmenin yarattığı sinerjiyle aktif siyasete İzmir listelerinden dönmeye hazırlanan Mehmet Ali Bayar ve Burhan Özfatura'nın adaylığı sallantıda..

‘Suçlu kim’ tartışmasının da yapıldığı iki partide, DP'liler ANAVATAN'ın son dakika liste pazarlığına girdiğini, ANAVATAN'lılar ise DP'nin protokole aykırı davrandığını öne sürüyor.


Seçimde güçbirliği yapma kararı alan DP ve ANAVATAN'da son anda yaşanan çatlak, kriz yarattı. DP'de listelerin hazırlanması için bir araya gelmesi gereken Genel İdare Kurulu (GİK) umutla ANAVATAN'ın Büyük Kongresi'nden çıkacak mesajı beklediği için günün ilerleyen saatlerinde toplandı. Kriz her iki partinin teşkilatlarına darbe vurdu. DP'de, birleşmenin yarattığı sinerjiyle aktif siyasete İzmir listelerinden dönmeye hazırlanan Mehmet Ali Bayar ve Burhan Özfatura'nın adaylıklarını çekecekleri konuşuluyor. Özfatura, karar vermediğini son dakikaya kadar bekleyeceğini söylerken, Bayar'ın, “Ancak birleşme olursa adayım” dediği öne sürüldü. Her iki parti kulislerinde birleşmeyi engelleyen suçlu aranıyor.

DP'nin İzmirli GİK üyesi Emin Dinleten'e göre suçlu, 20 gündür susup, son anda konuşan ANAVATAN lideri Erkan Mumcu. Dinleten, DP'nin üzerine düşen görevi yaptığını ancak ANAVATAN'ın kongreye 6 saat kala “24 ilde ilk sıralar bizim”, “30 ilde ikinci sıralar bizim” pazarlığına girdiğini öne sürerek, “O zaman 20 gündür neden sustun? Son dakika gelip, ‘Bu sıraları istiyorum, bunlar olmazsa yokum’ demek doğru değil” dedi.

DP İzmir İl Başkanı Turhan Arınç da birleşme sağlanamadığı için DP'nin barajı aşamayacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, “DP, ANAVATAN'ın yüzde 2.5'luk oyuyla mı barajı aşacaktı. Baraj problemimiz yok” dedi.

ANAVATAN'ın Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Yunus Yunusoğlu ise DP'nin protokolde yer alan “Eşit şartlarda bütünleşme” ilkesine aykırı hareket ettiğini ve ANAVATAN'ı CHP'ye katılan YTP'nin durumuna düşürmeye kalktıklarını belirterek, “Merkez sağda birlik adına tarihi bir fırsat kaçtı. Bu durum her iki partiye de zarar verecek, oy kaybedeceğiz” dedi.



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs