En Sıcak Konular

MHP'den PKK'yı bitirme planı

17 Eylül 2011 18:41 tsi
MHP'nin stratejist milletvekili Sinan Oğan'ın MİT'te gerçekleştirilmesi gereken yapılanma önerilerini anlattı

MHP'nin stratejist milletvekili Sinan Oğan, 'MİT'e operasyon yapacak özel bir birim verilmesi ve istihbaratın ardından örgütün üst düzeyine operasyonlar düzenlemesi gerektiğini' söyledi. Oğan, terörle mücadelede MİT'in "operasyonel" hale getirilmesi gerektiğini belirterek, CIA ve FSB modellerini adres gösterdi.

Vatan gazetesine gündeme ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı bir ropörtaj veren Oğan'ın teröre karış MİT'in kullanılmasına ilişkin görüşlerini sizler için derledik:

TÜRKİYE ÖZEL OPERASYONLARA ARA VERDİ!

MODEL ÜLKE RUSYA

Oğan, terörle mücadelede model ülke olarak da Rusya'yı gösterdi:

"Mesela Rus gizli servisi FSB'nin bu tür operasyonel birlikleri var. CIA'nın yurtdışında operasyonlar yapan birlikleri var. Dünyada birçok örneği var. Terörle mücadele birliklerinin kurulması ve bunun istihbaratla iç içe olması lazım"

Gazetecilerin dahi Kandil'e gidebildiğini ama özel kuvvetlerin bölgeye gidemediğini anımsatan Oğan eleştirilerini şöyle sıraladı:

"Gazeteci olarak Kandil'e gidip görüşülüyor, sohbetler yapılıyor. Gazeteci gidiyorsa, özel kuvvetler veya istihbarat niye gidemiyor? 'Bunlar giderse yerine radikali gelir' demek çok yanlış. Öyle olsaydı ABD niye durmadan operasyon yapıyor? Ladin'i niye öldürdü? Rusya Çeçenistan'da neredeyse üst kadro bırakmadı. Özel operasyon yapmayan sadece biziz.

ÖRGÜTÜN ÜST KADROLARI 'PAKETLENMELİ'

Oğan, PKK'nın alt kademlerine yapılan operasyonların başarı sağlamaktan uzak olduğunu ve kilit isimlere yapılacak nokta operasyonlarla sonuç alınabileceğine dikkat çekti:

"Alt kademeye istediğiniz kadar operasyon yapın, üst kadro durduğu sürece, siz bu savaşı kazanamazsınız. Üstü dağıtırsanız, alttakilerden bazıları teslim olur, bazıları silah bırakır. Ama alt kadroyu imha ederseniz, yerine yenileri gelir. Türkiye'nin hedefini tamamen üst kadroya yöneltmesi lazım. 'Paketleme' operasyonları üst kadroya yapılmalı. Hep söylüyorum PKK holding haline gelmiş. Mazot, uyuşturucu, sigara kaçakçılığı yapıyor. Türkiye'nin Suriye, İran ve Irak sınırında PKK'nın sınır gümrükleri var. Buralardan yapılan kaçakçılıktan ciddi pay alıyor. Bunları kurutmadan, dış bağlantılara operasyon yapmadan nasıl başarı sağlayacaksınız? Sür gariban Mehmetçiği profesyonel katillerin önüne, sonra da 'Neden başarılı olunmuyor?' de."

30 YILLIK BAŞARASIZLIĞIN NEDENİ

MİT'in operasyonel bir birim kurarak dağda hareket halinde olması gerektiğini belirten Oğan'a göre terörle mücadelede sonuca sadece MİT'teki dönüşümle ulaşılabilecek:

"30 yıldır terörle mücadele eden bir ülkede hala özel operasyonlar yapacak, dağda yatıp kalkacak bir birim kurulabilmiş değil. Başarıyı bunlarla sağlayabilirsiniz. Daha ileri bir şey söyleyeyim; Türkiye'de istihbaratı sağlayan kurum MİT'tir. Operasyonu ise şimdiye kadar TSK sağladı, bundan sonra da jandarma ile beraber polis yapacak. Ama bir özel birlik oluşturulup, MİT'in emrine verilirse, istihbaratı da, operasyonu da aynı kurum sağlayabilir. MİT'in bu anlamda operasyonel hale gelmesinin zamanıdır.



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs