En Sıcak Konular

BDP de CHP gibi söz verilmesini istiyor

17 Eylül 2011 18:40 tsi
BDP de CHP'nin boykotu kaldırmak için başvurduğu yolu izlelemeye karar verdi. BDP'li Kışanak, Meclis'in irade beyan etmesi durumunda döneceklerini söyledi

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, anayasal güvence ve Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılmasını istediklerini dile getirerek, TBMM irade koyarsa bunun arkasında duracaklarını söyledi.

Kışanak, Başbakan’ın 'bundan sonra kimse iyi niyet beklemesin' sözüne de atıfta bulunarak, “Zaten kimse senin iyi niyet gölgenin altında sığınmıyor.” dedi.

BDP’nin sözde ‘Barış Anneleri’nin katılımıyla Ankara Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlediği mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların durdurulması ve terörist başı Öcalan’a özgürlük verilmesi için düzenlenen mitinge Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle kadınlar getirildi. Mitinge bazı kadın örgütleri ve BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, Nursel Aydoğan ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı.

Atılan yasa dışı sloganlar ve açılan bayraklarla ‘Öcalan ve PKK’nın propagandasına dönüşen mitingde bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, İzmir’den Diyarbakır’a bütün kadınların barış ve kardeşlik istediğini savundu. Artık açık bir müzakerenin, diyalog zamanının geldiğini belirten Kışanak, “Biz kadınlar tavsiye politikalarını kabul etmiyoruz. Sayın Öcalan’la açık bir müzakere başlatılarak, kamuoyuna açıkça 'biz bu sorunun çözülmesi için Öcalan’la görüşüyoruz' desinler ve tecride son versinler.” diye konuştu.

Başbakan’ın ‘bundan sonra iyi niyet beklemesinler’ sözüne de değinen Kışanak, 'kimsenin Başbakan’ın iyi niyetinin altına sığınmadığını, demokratik bir ülkede demokratik ve hukuksal haklarına güvenerek yaşamak istediklerini' savundu. 72 milyonluk bir ülkede barışın tek bir kişinin iyi niyetiyle sağlanamayacağını ifade eden Kışanak, iyi niyetin bugün olabileceğini fakat yarın olmayabileceğini belirtti.

Kendilerinin anayasal güvence ve terörle mücadele kanununun kaldırılmasını istediklerini dile getiren Kışanak, TBMM’nin irade koyması halinde kendilerinin de bunun arkasında duracaklarını söyledi.

Bu arada miting alanına sokulmak istenen yasa dışı pankartlar ve kesici aletler yüzünden milletvekilleri güvenlik güçleriyle tartıştı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı miting, konuşmaların ardından halaylarla son buldu.

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs