En Sıcak Konular

Peres'ten Bağış'ın tepkisine yorum

17 Eylül 2011 15:48 tsi
"Gerginliğin azalmasına izin vermeli ve yavaşça bir araya gelmeliyiz. İki ülke arasında bir ihtilaf yok, çünkü ortada bir sebep yok"

Ukrayna'nın Yalta şehrinde düzenlenen "Ukrayna ve Dünya: Ortak Tehditler, Ortak Bir Gelecek" isimli 8. Yalta yıllık toplantısında konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Gerginliğin azalmasına izin vermeli ve yavaşça bir araya gelmeliyiz. İki ülke arasında bir ihtilaf yok, çünkü ortada bir sebep yok" dedi.

Türkiye'yi temsil eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ukrayna Cumhurbaşkanının açılış konuşmasını dinledikten sonra İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez'in söz aldığı sırada Genel Kurul salonundan ayrıldı. Programda bir konuşma yapan, ardından bir dinleyicinin Türkiye-İsrail ilişkilerin dair düşüncelerinin sorulması üzerine Peres, "Bence Erdoğan'ın nereye gittiğini sormamız lazım. Laik bir yoldan mı, Dinsel bir yoldan mı? Bence ikisini sentezliyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı'nın 'sıfır sorun' isimli büyük düşüncesi de fena değil. Başkalarının sorunlarını çözmeye çalışırsan, sorun yok gibi davranabilirsin. Fakat kendi sorunlarını çözmeye çalışırken, 'sıfır sorun'da sıkıntı olur. Kıbrıs meselesi gibi durumları örnek olarak verebilirim" dedi.

Türkiye'yle İsrail arasında soğukluğa neden olacak bir sebep olmadığını söyleyen Peres, "Türkiye diğer Müslüman ülkelerle karşılaştırıldığı zaman farklı bir ülke. Bu farklılığa saygı duyuyorum. Aramızda psikolojik ve ideolojik bir kriz var fakat, ortada kayıp bir vaka yok. Gerginliğin azalmasına izin vermeli ve yavaşça bir araya gelmeliyiz. İki ülke arasında bir ihtilaf yok, çünkü ortada bir sebep yok. İsrail'in Türkiye üzerinde hırsları yok. Türklerin kendi tarihleri ve hırsları var ama bu onların derdi. Umarım gelecekte sesler azalınca yakınlaşma sağlanır" dedi.

Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs