En Sıcak Konular

'Erdoğan Libyada ustaca bir atış yaptı'

17 Eylül 2011 15:43 tsi
'Erdoğan Libyada ustaca bir atış yaptı'
Financial Times, Başbakan Erdoğan’ın Libya ziyaretinde petrol zengini Kuzey Afrika ülkeleri ile Türkiye’nin "güçlü bağlarını" vurguladığına dikkat çekerek, Libya’nın enerji zenginliklerine ve altyapı ihtiyaçlarına "gözünü diken batılı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika ziyaretinin üçüncü durağı Libya’da yaptığı konuşma yabancı basında yer aldı. Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya ziyaretinde petrol zengini Kuzey Afrika ülkeleri ile Türkiye’nin "güçlü bağlarını" vurguladığına dikkat çekerek, Libya’nın enerji zenginliklerine ve altyapı ihtiyaçlarına "gözünü diken batılı güçlerin sömürge talihsizliğine" ustaca bir atış yaptığı görüşüne yer verdi.

Financial Times gazetesi, Türkiye’nin "karizmatik ve hırslı" başbakanının Libya ziyaretinde petrol zengini Kuzey Afrika ülkeleri ile Türkiye’nin güçlü bağlarını vurguladığına dikkat çekerek, yetkililerle iki ülke arasındaki "kardeş" ilişkiler hakkında konuştuğunu yazdı.

Haberde, Erdoğan’ın Sirte’de Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlılarını uyardığı belirtilerek, Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerinin Türkiye’yi ve laik demokrasi ve ılımlı İslam ilkelerini birleştiren Başbakan Erdoğan ve takımının politik yönünü tanıyor gibi göründüğü ifade edildi.

Ayrıca, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil’in, Türk modelinin Libya’nın arzulayabileceği tek model olduğunu söylediği vurgulandı.

Başbakan Erdoğan’ın Libya’da 15 milyar dolar yatırımı olan Türk şirketlerinin Libya’ya geri dönmesi konusunda istekli olduğunu yazan İngiliz gazete, Erdoğan’ın okul, polis merkezi, adliye inşa etmeyi anlattığına dikkat çekti.

Gazete, Erdoğan’ın Libya’nın enerji zenginliklerine ve altyapı ihtiyaçlarına "gözünü diken batılı güçlerin sömürge talihsizliğine" ustaca bir atış yaptığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Libya’da Şehitler Meydanı’nda yaptığı konuşmada, "Libya Libyalılarındır", "Libya daima Libyalıların olacak" ve "Libya bir başka Irak olmayacak" dediğini vurguladı.



Bu haber 1,361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs