En Sıcak Konular

PKK, Hakkari'de esnafa ceza kesiyor

17 Eylül 2011 14:53 tsi
PKK, Şırnak ve Hakkari gibi illerde dediklerini yapmayan esnafa çeşitli yaptırımlar uyguladığı ortaya çıktı. Yaptırımlara uymayanları daha büyük cezalar bekliyor

PKK, BDP eylemlerine katılmayan esnafa 'kepenk kapatma cezası' vermeye başladı. Ceza eylemin büyüklüğüne göre değişiyor. Ceza alan esnaf '5' ile '15' gün dükkan açamıyor.

PKK, ‘kurtarılmış bölge’ yapmak için şiddet eylemlerini sivillere kadar yönelttiği Hakkari’de bölge halkına kan kusturuyor. BDP’nin yeni dönempolitikası olarak uygulamaya koyduğu ‘sokağa inme’ stratejisinde itici güç olarak da PKK kullanılıyor. Özellikle Hakkari ve ilçelerinde vatandaşlar terörist cenazelerinden, BDP eylemlerine ve her türlü talep için ‘Serhıldan’ adı altında gösteri yapmaya zorlanıyor. Eylemlere katılmak istemeyen bölge halkı ise PKKaracılığıyla tehdit edilirken kepenk kapatarak destek vermeyen iş yeri sahiplerine de kepenk kapatma cezası veriliyor. Tavrını sürdürmesi halinde ise ‘vergi’ adı altında zorla para alınıyor.

TEHDİT VE BASKI

Terörle mücadelenin yoğun şekilde yürütüldüğü ve polise yönelik saldırılarla ön plana çıkan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, halk ve esnaf PKK ve BDP kıskacında. Özellikle Hakkari, Şırnak, Diyarbakır gibi illerde BDP, vatandaşları eylem bahanesiyle sokağa dökmeye devam ediyor. PKK yandaşlarınca sokakların savaş alanına çevrildiği gösteriler sırasında vatandaşlar tehdit ve baskı ile alanlara indirilirken, örgüt basını aracılığıyla ‘kepenkler de kapatıldı’ şeklinde halkın destek verdiği şeklinde propaganda yürütülüyor.

‘YA VERGİ VER YA KAPAT’

BDP’nin bölgede gerçekleştirdiği illegal eylem ve yürüyüşlere katılmayan işyeri sahiplerinin de PKK aracılığıyla tehdit edildiği belirlendi. PKK’nın üst yapılanması olan KCK’nın gençlik örgütlenmesi Öz Savunma Birlikleri aracılığıyla (HPG) 5 ila 15 gün arasında ‘kepenk kapatma’ ve ‘vergi’ adı altında esnafın cezalandırıldığı ortaya çıktı. Esnafı tehdit eden birçok kişi de güvenlik güçlerince yakalanırken PKK tehdidiyle vatandaşların şikayet etmeye de çekindiği öğrenildi.

Katılım az olunca PKK devrede

PKK, kepenk kapatma mekanizmasını her türlü illegal eylem için uygularken, katılımı az olan gösteriler sonrasında ise HPG’liler devreye giriyor. Boş sokaklarla hayatın durdurulamadığı durumlarda dükkan dükkan dolaşan teröristler, iş yeri sahiplerine tehditler yağdırıyor. Ardından 5 ile 15 gün arasında kepenk kapatma cezası veriliyor.

Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs