En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Hükümet, biz ne dediysek şimdi onu yapıyor

17 Eylül 2011 14:49 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin Mavi Marmara politikasını eleştirdi.

Mavi Marmara olayından hemen sonra hükümetin şimdi izlediği politikayı o zaman önerdiklerini hatırlatarak, "Bunlar zamanında yapılmış olsaydı, Birleşmiş Milletler raporu ve İsrail ile olan ilişkiler şu an bu durumda olmazdı." diye belirtti.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, değişik illerden gelen parti üyeler ile bir araya geldi. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantıda terör, Ortadoğu ve Mavi Marmara konularını değerlendirdi. Kurtulmuş, bundan sonra değişik illerde ve ilçelerde bu tür toplantıların daha sık yapılacağını vurgulayarak, HAS Parti'nin temel amacının, Türkiye'de yerleşmiş olan klasik siyaset düzenini değiştirmek olduğunun altını çizdi. Kurtulmuş, "Türkiye'de senelerdir partileri, arkasında güçleri olan insanlar yönetiyor. Bu dönem HAS Parti ile değişecek. Çünkü bizim partimizde, ben ne isem, her bir üye de aynıdır. Bu parti belli güçlerin değil, halkın yönettiği bir parti olacaktır. Biz siyaseti, sağcılar, solcular, Aleviler, Kürtler diye kutuplaşmalar için kullanmayacağız. Eğer kutuplaşacaksak, hak yiyen zalimlere karşı kutuplaşacağız." dedi.

Numan Kurtulmuş, siyasette sağcılar bu tarafa, solcular bu tarafa demenin çok kolay olduğunu, zor olanın halkın sorunlarını çözmek olduğunu belirterek, "Biz HAS Parti olarak zoru seçtik. İnsanları sınıflandırmadan, halkın sorunlarını çözeceğiz. Bizim temel amacımız halkın sesi ve halkın partisi olmaktır." diye konuştu. HAS Parti'nin diğer bir amacının da muhalefet sistemini değiştirmek olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Alışılmışın dışında, yıkıcı muhalefet değil, yapıcı bir pozitif muhalefet etmek istiyoruz. Bizler, iki üç oy daha fazla oy alalım diye konuşmuyoruz, biz doğru neyse onu konuşuyoruz." sözlerine yer verdi.

Mavi Marmara olayına da değinen HAS Parti Genel Başkanı şunları dile getirdi: "Mavi Marmara olayından hemen sonra biz hükümetin şimdi izlediği politikayı onlara o zaman önermiştik. O zamanlar Başbakan 'Bekara karı boşamak kolay' demişti. Ama baktığınızda, hükümet biz ne dediysek, şimdi onu yapıyor. Bunlar, zamanında yapılmış olsaydı, Birleşmiş Milletler raporu ve İsrail ile olan ilişkiler şu an bu durumda olmazdı. Bunları AK Parti'sine laf olsun diye söylemiyorum, gerçekten içim yandığı için konuşuyorum."

Kurtulmuş, terör sorunu ile ilgili olarak, çözümün dağda aranmamasını, çözümün siyasetin merkezinde olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, BDP'lilere de bir an önce Meclis'te yemin etmeleri çağrısında bulundu.

Füze Kalkanı Üssü'nün Malatya'da kurulmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen HAS Parti Genel Başkanı, üssün tamamen İsrail'i koruma amaçlı olduğunu, gelecekte Türkiye'nin zor durumda kalacağını söyledi.

Başbakan'ın Ortadoğu gezisini de değerlendiren Numan Kurtulmuş, "Başbakan'ın hala neden Ortadoğu'da olduğunu anlayamıyorum. Orada yaşanan sorunlar ne Rusya'nın, ne Fransa'nın ne de Türkiye'nin sorunudur. Oradaki sorunları kendi halkları çözmelidir. Keşke Başbakan, Ortadoğu ülkelerine giden Fransa ve NATO'ya sizin buralarda ne işiniz var, çekip gidin diyebilseydi." eleştirisinde bulundu.

Toplantı sonunda, HAS Parti'nin yeni üyelerine rozet, yeni üyeler arasında bulunan 7 aylık bir kız çocuğuna da temsili rozet takıldı.

(CİHAN)

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs