En Sıcak Konular

Libya'ya 2 uçakla 22 tom gıda malzemesi gönderildi

17 Eylül 2011 13:32 tsi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde Libya'ya 2 adet askeri kargo uçağı ile yaklaşık 200 bin TL tutarında acil tüketime yönelik 22 ton gıda malzemesi gönderdi.

Libya Misrata bölgesinde yer alan Bani Walid şehrinde havaalanı bulunmaması nedeniyle, havadan paraşütle atılacak şekilde paketlenmiş olan gıda maddeleri, uçaktan atılarak Libya vatandaşlarına ulaştırılacak.

AFAD'dan yapılan açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları uyarınca; Başkanlığın, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Kızılay'la yürüttüğü koordinasyon sonucu, Libya'ya 2 adet askeri kargo uçağı ile yaklaşık 200 bin TL tutarında acil tüketime yönelik 22 ton gıda malzemesi gönderildiği bildirildi.

Açıklamaya göre Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ından hareket eden yardım uçaklarının bugün akşam saatlerinde Türkiye'le dönmesi planlanıyor. Misrata bölgesinde yer alan Bani Walid şehrinde havaalanı bulunmaması nedeniyle, gıda malzemeleri havadan paraşütle atılacak şekilde paketlenmiş olup, Libya vatandaşlarına ihtiyaç malzemeleri uçaktan atılarak ulaştırılacak. Acil ihtiyaç durumunun devam etmesi halinde, Başkanlığın acil insani yardım faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecek.

-BAŞBAKANIN LİBYA ZİYARETİ SIRASINDA GÜNDEME GELDİ-

Libya'ya gıda yardımı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyareti sırasında, Misrata bölgesinde yer alan Bani Walid şehrinde yaklaşık 10 bin kişinin mahsur kaldığı ve acil gıda ihtiyacı bulunduğu bilgisinin alınması üzerine gündeme gelmişti. Başbakan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında mahsur kalan Libya vatandaşlarına en geç 17 Eylül 2011 tarihinde insani yardım malzemesi ulaştırılacağını açıklamıştı.

-SURİYE VATANDAŞLARINA KESİNTİSİZ YARDIM SÜRÜYOR-

AFAD ayrıca Suriye'ye yapılan yardımlarla da ilgili olarak açıklama yaptı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine bugüne kadar toplam 15 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildi. Sınırın hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük olarak kumanya dağıtımı yapıldı. 16-17 Eylül 2011 tarihlerinde 10 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, 30 kişi ise ülkemize giriş yaptı. Bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşı sayısı 18 bin 259, geri dönüş yapan Suriye vatandaşı sayısı 10 bin 679 iken, bugün itibariyle Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısı 7 bin 580 olarak belirlendi. Bunlarda 25'i refakatçi, 41'i hasta ve yaralı olmak üzere toplam 66 kişi hastanede bulunuyor.

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,475 µs