En Sıcak Konular

'Bizimkiler oltayı yuttu'

17 Eylül 2011 11:54 tsi
'Bizimkiler oltayı yuttu' 'Bu görüşme kayıtlarının bir yabancı ülke gizili servisinin elinde olduğu ve seçimler öncesinde sızdırılabileceği fısıltısı neden yayıldı? Neden ta biz gazetecilerin kulağına kadar geldi bu bilgi?'

Gündemi sallayan MİT-PKK görüşmesi kayıtları Taraf yazarı Emre Uslu'nun da gündeminde. Kaydın kimler tarafından ve neden sızdırıldığını sorgulayan Uslu, iç bağlantıları olan bir yabancı istihbarat servisini işaret etti. Uslu'nun yazısından ilgili kısım:

Çok büyük olasılıkla da kayıtın bir yabancı ülke gizli servisinin elinde olduğu bilgisinin Türk muhataplarıyla paylaşılması operasyonun düğmeye basıldığı tarihtir. Herkes kaset şimdi neden internete düşürüldü sorusunu soruyor ama asıl soru şu: Devlet ve PKK liderleri yabancı bir ülkede görüşmeler yaparken bu görüşme kayıtlarının bir yabancı ülke gizili servisinin elinde olduğu ve seçimler öncesinde sızdırılabileceği fısıltısı neden yayıldı? Neden ta biz gazetecilerin kulağına kadar geldi bu bilgi?


Bu bilgi yayıldı çünkü o gizli servis PKK liderleri ile yapılan bu girişimi sekteye uğratmak istiyordu. Türk istihbarat birimleri de bu oltayı yuttu ve sürdürülmesi gereken o görüşmeleri kesti. Devlet görüşmelerin güvenliği kaygısı ve gerekçesiyle o görüşmelerin yurtdışında yapılmaması kararı alırken İmralı ile görüşmelere devam edildi. İşte bu durum PKK içindeki liderlik mücadelesi veren bir grup tarafından panikle karşılandı.

Yani devletin kendilerini sattığını, sadece Öcalan’la görüşmelerin barış için yeterli olmayacağını düşünmeye başladılar. Bu nedenle de biraz da panikle saldırılarını arttırdılar. Saldırıların başlatılması sürecinde şahin tavrıyla öne çıkan Mustafa Karasu’nun bu görüşmelerde yer alıp aynı zamanda birden bire şahinleşmesini nasıl açıklayacağız? Belli ki Karasu da kendi tabanı nazarında görüşmelerin çökmesi nedeniyle yaşadığı olumsuzluğu bastırmak için daha şahin bir tavır sergiliyor. Devletin sertleşmesi de biraz bu hayalkırıklığının göstergesi.

Yani bu görüşmelerin önce fısıltı gazetesi yoluyla Ankara’da dolaşıma sokulması sayesinde beklenen sonuca böylece ulaştılar ve çatışmalar başladı. Aynı kayıtların internete verilmesinden maksat ise muhtemelen yeni görüşmelerin önünü kesmek –kaset PKK’ya yakın siteden yayına sokuldu– ve çok daha önemlisi önümüzdeki günlerde yeni bir plana zemin hazırlamak içindir.

Yukarıda da belirttiğim gibi kaset tek başına AKP’ye zarar vermez. Hatta AKP’nin yararına sonuçlar da doğurabilir. Ancak PKK’nın önümüzdeki günlerde yoğun çatışmalar ve sürekli öldürmeleri ile hatta çok sayıda asker veya polise saldırıp batıya çok sayıda şehit gelmesiyle plan ikinci evreye geçmiş olacak. Bir yandan PKK asker, polis öldürerek aynı zamanda batıda da bir dalgalanma yaratmak için birtakım ”sivil toplum” kuruluşları protesto gösterileri veya Kürtlere saldırılar düzenleyebilir. Unutmamalı ki o istihbarat servisinin Türkiye’de eli uzun birileri, açılım yapalım derken hiç açılmaması gereken yerleri açmış olabilirler. Bu bakımdan önümüzdeki günlere dikkat!



Bu haber 1,836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs